Konferencijos dalyviai galėjo rengti pranešimus apie šalių, regionų įvaizdį ir jį formuojančius veiksnius, gamtinę aplinką ir jos tausojimo bei išsaugojimo galimybes, įmonių konkurencingumą ir socialinės atsakomybės raišką, sveikatos ir socialinės apsaugos organizavimą, kultūrinio paveldo puoselėjimą ir išsaugojimą, jaunimo indėlį į darnų visuomenės vystymąsi.

Plenarinio posėdžio dalyvius pasveikinęs kolegijos direktorius prof. dr. Gintautas Bužinskas akcentavo, kad laimę kiekvienas supranta skirtingai ir ji nėra matuojama šiandien taip plačiai diskutuojama „kalafiorų kaina“. Kad šalyje gyventi būtų gera, reikalingos kiekvieno iš mūsų pastangos ir noras siekti ekonominės, teisinės, ekologinės,  dvasinės gerovės. Direktorius palinkėjo studentams būti ryžtingiems, patiems kurti savo verslą ir rasti savo profesinę sėkmę bei asmeninę laimę.

Unikaliu pasirodymu maloniai nustebino Aplinkos apsaugos inžinerijos studijų programos studentas Tomas Karklinis, atlikęs muzikinę improvizaciją paties pagamintu instrumentu iš nebenaudojamos automobilio dujų įrangos. Šiuo instrumentu, už kurį Tomas yra pelnęs ir LR aplinkos apsaugos ministro apdovanojimą, pertraukos metu galėjo pabandyti pagroti kiekvienas konferencijos dalyvis.

Konferencijos plenariniame posėdyje buvo išklausyti trys pranešimai. Dr. Romas Pakalnis,  Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos pirmininkas, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos Apsaugos ir tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas, pristatė pranešimą „UNESCO – garbės ir pareigos dilema“, dr. Judita Liukaitytė, Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto lektorė, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė, supažindino su palydovinių duomenų nauda orų prognozavimui  ir įvairioms ūkio šakoms, o Utenos kolegijos lektoriaus  Egidijaus Gečiausko pranešimas pakvietė padiskutuoti apie darbo prigimtį ir profesinę savirealizaciją. Kad pranešimai buvo įdomūs ir aktualūs, rodė auditorijos dėmesys ir klausimai pranešėjams.

Vėliau vyko darbas sekcijose „Turizmas. Kultūrinis paveldas“, „Socialinis darbas ir sveikata“ bei ,,Aplinkos apsauga. Verslas. Technologijos“. Konferencijos dalyviai taip pat turėjo progos susipažinti su stendiniais pranešimais bei pabendrauti su jų autoriais.

Ši konferencija – viena iš studentų projekto ,,Utenos rajono gamtos paveldas ir šaltiniai“ veiklų. Projektas finansuojamas  Utenos  kolegijos Studentų iniciatyvų projektų finansavimo 2016 metais konkurso lėšomis.