„Vis dar yra pacientų, kurie mane pamatę pagalvoja, kad esu gydytojas – tas pirminis nusistatymas dėl to, kad vyras negali būti švelnus ir atidus, tikrai egzistuoja. Pavyzdžiui, kai ateinu imti kraujo, pagalvoja, kad galbūt skaudės labiau nei imant slaugytojai moteriai. Visgi laikai keičiasi, slaugytoju gali būti ir moterys, ir vyrai“, – pasakoja Mindaugas ir prisimena, kad draugų savo pasirinkimu nenustebino.

Slaugytojas M. Kvaselis pasakoja, kad šią profesiją pasirinko iš didelės empatijos ir noro padėti žmonėms, artimesnio ryšio su pacientu: „Man tai nėra darbas, o pašaukimas. Labiausiai motyvuoja po ilgos ligos pasveikęs ir į namus išvažiuojantis pacientas, kurio veide – plati šypsena. Patinka matyti teigiamą mūsų darbo rezultatą.“ Anot jo, kad rezultatas būtų pats geriausias, gydyti reikia ne tik fiziškai, bet ir emociškai, iš sielos.

Parengta pagal Vilniaus respublikinės universitetinės ligoninės informaciją.

***

Plačiau apie Bendrosios praktikos slaugos studijų programą. Dėl išsamesnės informacijos apie priėmimą kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt