Naujausiame žurnale „Kur stoti 2024“ rasite viską, ko reikia, kad sėkmingai įstotumėte į savo svajonių universitetą, kolegiją ar profesinio mokymo įstaigą! Žurnalą „Kur stoti 2024“ jau galima įsigyti visuose prekybos centruose ir spaudos kioskuose. Taip pat žurnalą galite užsisakyti internetu (pristatymas į paštomatus nemokamas). Nuoroda užsakymui: https://www.kurstoti.lt/?eshop 

Ką rasite žurnale?

Kasmet viešąją erdvę audrina būgštavimai dėl pastarojo meto pokyčių bendrojo priėmimo tvarkoje. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas prof. Pranas Žiliukas abiturientus ramina: svarbiausia – gerai išlaikyti valstybiniai brandos egzaminai (VBE), ir jei jų rezultatai bus geri – šiųmečiai pokyčiai nesukliudys siekti svajonių profesijos. Vis dėlto į teisės aktus ir tvarkas LAMA BPO tinklalapyje šiemet patartina įsigilinti gerokai atidžiau. 

Didžiausios permainos – šių metų abiturientams

Stojant į valstybės finansuojamas ir į nefinansuojamas studijų vietas taikomi vienodi minimalūs reikalavimai, reikia būti išlaikius ne mažiau kaip tris valstybinius brandos egzaminus – lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos ir laisvai pasirinktą egzaminą. 

Taip pat šių ir vėlesnių bendrojo ugdymo programos baigimo metų asmenims, neturintiems profesinės kvalifikacijos, nebebus galima rinktis trumposios studijų pakopos, anksčiau įgijusiems vidurinį išsilavinimą rinktis trumpąją pakopą galimybės išlieka ir neturint profesinės kvalifikacijos.

Trečias pokytis – dvi konkursinės eilės: šalia jau įprastos bus formuojama antroji konkursinė eilė stojantiesiems, atitinkantiems nustatytus socialinės dimensijos kriterijus: gaunantiems socialinę paramą, turintiems mažesnį dalyvumo lygį, atlikusiems privalomąją karo tarnybą ar turintiems tam tikrą (12–24 mėnesių) darbo patirtį, baigusiems trumposios pakopos studijas, našlaičiams, globojamiems asmenims.

Ketvirtasis ganėtinai ryškus pokytis – nuo šių metų mažiausią konkursinį balą, su kuriuo priimama studijuoti, nusistato pačios aukštosios mokyklos. Visa ši informacija yra LAMA BPO tinklalapyje, priėmimo tvarkos apraše – į jį šiemet tiesiog būtina pasigilinti.

Naujajame žurnale „Kur stoti 2024“ apžvelgtos kokios naujovės laukia stojančiųjų 2024 metais, pateiktos universitetų ir kolegijų priėmimo taisyklės, konkreti kiekvienos specialybės konkursinio balo sandara, atskirieji priėmimai, priėmimo etapų datos, dokumentai, studijų kainos, tarptautinių užsienio kalbų egzaminų įvertinimai, profesinių mokyklų skiltis ir 3 testai:

  • Skaityti ar skaičiuoti, galvoti ar vaizduoti?
  • Tinkamiausia profesija pagal mokymosi stilių
  • Asmenybės savybių pažinimo testas

Žurnale rasite visus Lietuvos universitetus, kolegijas ir profesines mokyklas: visų jų studijų programas į kurias šiemet galite stoti. Nagrinėjant atskirus universitetus, kolegijas ar atskiras programas, sunku pamatyti visą paveikslėlį – ką gali veikti gyvenime – kokios būna specialybės, ką gali studijuoti. Žurnale pateiktos visos specialybės, tad galima pamatyti bei pagalvoti apie variantus, kurių gal būt dar nesvarstėte.

Žurnale taip pat aprašytos visos studijų programos – ką studijuosite, jei pasirinksite vieną ar kitą studijų programą – sužinosi ne tik programos pavadinimą, bet galėsite suprasti ir kokius konkrečiai dalykus mokysitės ketverius artimiausius metus, pamatysite, kuo skiriasi panaši specialybė vienoje ar kitoje vietoje. 

Konkursinio balo intriga – kaip buvo pernai?

Leidinyje taip pat pateikti aukštųjų mokyklų konkursiniai balai, su kuriais stojantieji pernai įsojo į vieną ar kitą studijų programą, t. y. koks pernai buvo minimalus stojamasis balas. 

Kodėl verta įsigyti šį žurnalą? 

Jame rasite aiškiai pateiktą, patikimą informaciją, viską vienoje vietoje – apie šių metų stojimą, su visais konkursiniais balais, kainomis, vietomis, datomis ir galimybėmis. Galima „susiplanuoti“ VBE rezultatus ir čia pat pasiskaičiuoti tikėtiną konkursinį balą: https://www.kurstoti.lt/kbs#/ 

Nuoroda užsakymui į namus (pristatymas į paštomatus nemokamas): 
https://www.kurstoti.lt/?eshop

Visa tai rasite tik žurnale „Kur stoti 2024“.