„Maisto sritis man buvo priimtiniausia, tikėjausi pagal specialybę susirasti darbą. Taip ir įvyko“, – patikino Lukas. Vaikinas jau yra įveikęs studijas ir šiuo metu dirba  įmonėje „Rokiškio pieno gamyba“.

„Darbą įmonė pasiūlė dar tada, kai joje atlikau praktiką, o dabar mikrobiologijos laboratorijoje darau būtent tai, ko mokiausi“, – sakė L. Gražys. 

Pagal Erasmus + programą Lukas turėjo galimybę padirbėti Latvijoje, duonos kepimo įmonėje „Fazer“. Paskatintas dėstytojos Gražinos Stasiulionienės  įsitraukė į mokslinę veiklą, dalyvavo tarptautiniame projekte  „Geriamojo vandens kokybė ir maisto sauga“. 

Už aktyvią veiklą bei puikius studijų rezultatus įmonė „Translinija“ Lukui skyrė stipendiją.

Tad ar sunku buvo studijuoti? „Reikėjo pasistengti, – patikino L. Gražys. – Studijos buvo tikslingos – susietos su būsimu darbu. Daug naudos davė praktika, dalyvavimas  specialybės konkursuose“.  Jis užsiminė, kad ir kurso draugai po studijų nesunkiai įsidarbino – maisto technologų ypač reikia.

Asociatyvi nuotrauka.

***

Dėl platesnės informacijos apie priėmimą į Maisto produktų technologijos ir kitas Utenos kolegijos studijų programas kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt