Dantų technologijos studijų procese taikomas konstrukcionistinis mokymo metodas. Šis metodas užtikrina, kai besimokantysis aktyviai kuria realaus pasaulio objektus. Tokį mokymąsi realizuoti padeda ne tik informacinės ir komunikacinės technologijos, bet ir periimama kitų dantų technikų patirtis. Studijos organizuojamos nuolatine (dienine) studijų forma. Praktikinių užsiėmimų metu dirbama pogrupiais, todėl yra galimybė derinti darbą su studijomis.

 

„Dantų techniko specialybę galima įsigyti tik poroje Lietuvos aukštųjų mokyklų, ir viena jų yra Utenos kolegija. Nedvejojau – baigęs šiame mieste vidurinę mokyklą studijoms pasirinkau būtent ją“, – sako dantų technologijos studijų programos absolventas Egidijus Jurelė.

Pasak jo, studijuojant  teorijos mokslai nebuvo toks kietas riešutėlis kaip praktika. „Ją atliekant reikėdavo pagaminti baigtinius produktus –  dantų protezus. Ir kasmet per praktiką reikėjo įgyti vis didesnių kompetencijų“, – sakė E. Jurelė.

„Kolegijos studentai praktikai gali pasirinkti bet kurią Lietuvos medicinos įstaigą, kurioje dirba dantų technikai. Ypač vertingą praktikos ir darbo patirtį įgijau  privačiame sektoriuje‘‘, –  kalbėjo Egidijus.

Utenos kolegijoje  įgyta specialybė jam nutiesė kelią ir į savąjį verslą. Neseniai E. Jurelė persikėlė į Vilnių – įkūrė savo dantų techniko įmonę ir dabar jau pats tiesiogiai bendradarbiauja su odontologais.

Praktinė dantų technologijos studijų bazė

***

Stojantieji į Utenos kolegiją prašymą ir dokumentus gali pateikti LAMA BPO informacinėje sistemoje  iki liepos 28 d.  12.00 val.

Dėl platesnės informacijos apie priėmimą kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt