Prieš ketverius metus kilo noras pabaigti tai, ką buvau pradėjusi seniau Vilniuje. Prieš 9-erius metus ,,netyčia" įstojau į Turizmo ir viešbučių studijų programą.

Kodėl ,,netyčia"? Vadinu tai laimingu atsitiktinumu. Bandžiau tiesiog įstoti nemokamai. Man pasisekė. Jau pirmais studijų mėnesiais supratau, jog turizmas ir žmonės - mano sritis. Ir ne todėl, kaip populiaru sakyti, kad mėgstu keliauti. Todėl, jog myliu savo kraštą, Lietuvą, tikiu mūsų šalies potencialu turizmo srityje ir labai patinka bendrauti su žmonėmis.

Vėliau, sostinėje baigus tik 1 kursą studijų, persikrausčiau į Rokiškį. Kadangi čia gyvenau, auginau dvynius ir dirbau, aukštojo mokslo įstaigos ieškojau ,,kažkur aplink". Dėmesį patraukė Utenos kolegija. Čia ištęstiniu būdu studijavau Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programoje. Studijoms nesutrukdė nei pandemija - jos metu, nuotoliniu būdu, dalyvavome tarptautinės asociacijos EURHODIP konkurse. Vėliau, jau 4 kurse, parengiau baigiamąjį darbą - užsakomąjį tyrimą apie Utenos kraštotyros muziejų, šia tema skaičiau pranešimą ir Utenos kolegijos tarptautinėje studentų konferencijoje "Šalis, kurioje gyventi gera".

Šiuo metu galiu pasidžiaugti, jog visi 4 metai studijų, visos pastangos, visi studijų darbai buvo įvertinti puikiai - gautas diplomas su pagyrimu. Džiaugiuosi, jog noras baigti studijas, įgyti aukštąjį išsilavinimą mane atvedė į Utenos kolegiją. Čia dėstytojai pasirengę padėti bet kokiu su studijomis susijusiu klausimu, čia rūpinamasi savo studentais, o kadangi grupės ne itin didelės - kiekvienas turi galimybę pasireikšti ar išsiaiškinti tai, ko nesuprato. Galiu pasidžiaugti, jog turėjau galimybę atlikti baigiamąją praktiką turizmo srities įstaigoje ir po praktikos buvau pakviesta ten pat įsidarbinti.

Visiems esamiems, būsimiems studentams ir kolegijos dėstytojams palinkėsiu sėkmės ir neblėstančios motyvacijos kelyje link aukštojo išsilavinimo!

Turizmo paslaugų vadybos studijų programa 

***

Dėl platesnės informacijos apie priėmimą kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt