Pasirodo, viskas susiję. Įveikusi konkursą, ketvirtakursė  Ugnė laimėjo E. Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo stipendiją, kurios paskirtis – didinti šios  mokslininkės darbų žinomumą.

Taip jau yra – Utenos kolegija ypač skatina  mokslinę studentų veiklą, o Ugnė yra iš tų žmonių, kurie noriai jos ėmėsi. Jos mokslinės veiklos sąraše – tyrimai, pranešimai konferencijose,  straipsniai ir konkursai.

Pagal Lietuvos mokslų tarybos priemonę „Studentų tyrimai vasaros metu“ Ugnė atliko turistų požiūrio į atsakingą vartojimą turizmo sektoriuje tyrimą . Šią temą ji plėtojo baigiamajame  darbe „Atsakingas vartojimas Utenos rajono turizmo sektoriuje“,  kurį prieš kelias dienas sėkmingai apgynė.

Vienas Ugnės darbų ypač patrauklus keliauninkams. Pasitarusi su  dėstytoja dr. Ramute Narkūniene  ji sukūrė  „Juodojo turizmo maršrutą Utenos rajone“ – suvėrė į vieną lankytinų vietų giją šiurpokas  vietas, pavyzdžiui, senąsias Utenos žydų kapines, Raganų muziejų ir kitas. Maršrutą galima įveikti ir automobiliu, ir pėstute.

„Šiuo metu dirbu rinkodaros vadybininke, o gavusi diplomą bandysiu įsidarbinti Utenos turizmo informacijos centre – jame ieškoma darbuotojo ir vyksta pretendentų atranka“, – užsiminė Ugnė.

***

Pretenduoti į Turizmo paslaugų vadybos studijų programą stojantieji gali pateikdami prašymą ir dokumentus LAMA BPO informacinėje sistemoje  iki liepos 28 d.  12.00 val.

Dėl platesnės informacijos apie priėmimą į šias ir kitas Utenos kolegijos studijų programas kreiptis į Dokumentų priėmimo tarnybą, tel. 8 687 82 516;  8 679 07743; 8 618 26044; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt