Štai antro kurso studentai neseniai lankėsi UAB „Utenos vandenys“. Jie domėjosi vandentiekio ir nuotekų tinklų eksploatacija bei remonto darbais, sužinojo, kaip vyksta geriamo vandens paruošimo procesas, kaip veikia nuotekų valymo įrenginiai.
 
Studentai susidomėję išklausė informaciją, kaip praktiškai organizuojamas vandentiekio ir nuotekų tinklų remontas, kaip vertinami pavojai ir rizikos atliekant darbus šuliniuose, iškasose, kokios asmeninės ir kolektyvinės apsaugos priemonės yra naudojamos, siekiant užtikrinti darbuotojų saugą ir sveikatą.
 
Naudingas vizitas buvo ir  UAB „Švyturys - Utenos alus“ Utenos alaus darykloje. Studentai domėjosi darbų saugos organizavimu įmonėje, saugiu įrenginių eksploatavimu, cheminių medžiagų valdymu. Susipažino su aukšta darbų saugos kultūra įmonėje: komunikacija darbų saugos klausimais, darbuotojų įsitraukimu į darbų saugą, darbų saugos patikrinimų organizavimu, pranešimų apie pavojingas situacijas darbe sistema. Visi domėjosi alaus gamybos procesu, stebėjo įrenginių darbą, susipažino su įdiegtomis pažangiomis darbų saugos prevencinėmis priemonėmis gamybos padaliniuose ir logistikos sandėlyje.
 
Studentai ne tik patyrė naujų įspūdžių, bet ir pagilino žinias darbų saugos srityje.
 
 

Priėmimas prasidės birželio 1 d. www.lamabpo.lt informacinėje sistemoje.

Konsultacijos ir pagalba pateikiant dokumentus telefonais: 8 679 07743; 8 618 26044; 8 687 82 516; el. paštu priemimas@utenos-kolegija.lt arba kolegijoje: Maironio g. 7,  I aukštas, Dokumentų priėmimo tarnyba (biblioteka).