,,Šiemet baigiau Utenos kolegiją ir gavau Informacinių sistemų inžinerijos profesinio bakalauro diplomą su pagyrimu. Labai džiaugiuosi, kad pasirinkau studijas gimtajame mieste. Čia sutikau nuoširdžius ir išmanančius savo darbą dėstytojus, kurie vedė mokslo ir žinių keliu visus trejus studijų metus. Baigus studijas, sulaukiu daug klausimų apie specialybę — ar „neprašoviau“, pasirinkusi informatiką, ar turėsiu darbo. Dirbti pagal specialybę pradėjau dar studijuodama, nuo trečiojo kurso, sostinėje Vilniuje. Nors mokiausi nuolatine studijų forma, kas reiškia, jog paskaitos dažniausiai vyksta kasdien, dėstytojai puikiai mane suprato ir padėjo suderinti studijas Utenoje ir darbą Vilniuje, - pasakoja GRETA RRUŠĖNAITĖ. - Darbo vietoje taip pat atlikau baigiamąją praktiką ir rašiau baigiamąjį darbą. Dėl perspektyvų - kolegijoje įgaunamos teorinės žinios yra pritaikomos praktiškai, tad nuėjus dirbti yra nesunku prisitaikyti prie darbo aplinkos, nes turimas didelis praktinių įgūdžių bagažas leidžia jaustis tvirtai“.

Kartu su Greta tais pačiais metais į Utenos kolegiją įstojo ir LUKAS PETRAUSKAS. Vaikinas pasirinko Automatinio valdymo sistemų specialybę. „Esu laimingas, kad studijavau Utenos kolegijoje. Studijų metais mus mokė ne tik kolegijos, bet ir atvykstantys dėstytojai iš Lietuvos universitetų. Automatinio valdymo sistemos – tai specialybė, kur be praktikos sunkiai būtų galima suprasti apie įrenginių veikimą. Tokios praktikos įgyti leidžia kolegijoje įrengtos auditorijos, kuriose galima atlikti įvairius laboratorinius darbus, eksperimentuoti ir taikyti teorines žinias,“ – pasakoja Lukas.

Utenos kolegija abiem jaunuoliams yra svarbi ir dėl asmeninių priežasčių: čia augo ir tvirtėjo jų draugystė, kurią dar labiau sustiprino bendra studentiška veikla, tikslai ir pomėgiai. Jie planuoja mokslus toliau tęsti universitete ir siekti magistro kvalifikacinio laipsnio, kurį kolegijos absolventai gali įgyti per gerokai trumpesnį laiką.

,,Na, o šiemet mokyklą baigusiems ir svarstantiems apie savo mokslo kelią norime palinkėti nepaklysti ir nepasiduoti skambiems specialybių pavadinimams, rinktis tai, kas yra iš tiesų yra reikalinga darbo rinkai“, - pataria Greta ir Lukas.

Austėjos Rušėnaitės nuotrauka.

Apie Informacinių sistemų inžinerijos studijų programą čia.

Apie Automatinio valdymo sistemų studijų programą čia.

 

Informacija apie priėmimo į Utenos kolegiją procedūras bei datas skelbiama Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti svetainėje www.lamabpo ir Utenos kolegijos svetainėje www.utenos-kolegija.lt

Daugiau informacijos:

Dokumentų priėmimo tarnyba, Utenos kolegija, Maironio g. 7, LT-28142 Utena,   tel. 8 687 82 516; el. p. priemimas@utenos-kolegija.lt

Aplankykite mus ir tapkite draugais Facebook