Šis testas, tai nuotaikingas būdas, viena iš priemonių, pažinti savo asmenybę, sužinoti kažką naujo apie save bei patvirtinti sau jau žinomus dalykus.

Skaitykite pirmąjį lentelės stulpelį ir įvertinkite nuo 1 iki 4 balais, kaip kiekviena eilutė atitinka Jus. Kiekvienoje eilutėje, į kiekvieną langelį pažymėkite savo įvertinimą: 4 – labai jums tinka, 3 – tinka, 2 – mažai jums tinka, 1 – netinka, arba tinka mažiausiai iš visų.

Mėgstate šnekėti apie Rezultatus, kuriuos norite pasiekti vert. Svajones ir viltis vert. Jausmus ir praeitį  vert. Faktus ir skaičius vert.
Kalbate Labai greitai   Greitai    Lėtai   Vidutiniškai  
Apranga ir išvaizda Klasikinė, formali   Ryškios spalvos, neformali   Kukli, neišsiskirianti, priklauso nuo progos   Konservatyvi, verslo stiliaus  
Bendravimo stilius Tiesus, iškart prie tikslo   Žaismingas, energingas   Emocingas   Specifiškas, racionalus  
Jus skatina Rezultatai   Plojimai    Pripažinimas   Veikla  
Kitus skatinate  Spaudimu ir naujienomis   Stimuliacija, žaidimais   Patarimais, buvimu kartu   Informacija, saugumu  
Kai pykstate, esate sutrikę būnate Nekantrus (-i), agresyvus (-i)   Galite tapti nevaldomas (-a)   Mandagus (-i), bet nusiminęs (-usi)   Ramus (-i), viską priimate racionaliai  
Darbo stilius Intensyvus, daug darbų vienu metu   Mėgstate laisvę ir grupinį darbą   Mielai padedantis, neprieštaraujantis    Dėmesys detalėms, vienam darbui  
Darbo sritis Organizavimas, rimtas darbas   Įdomūs dalykai, niekučiai, detalės   Jausmus sukeliančios dovanos   Darbas su dokumentais, skaičiais  
Darbo greitis  Greitas, padėtis turi keistis   Greitesnis, tuoj viskas nusibosta   Retai skubantis, nemėgstate spaudimo   Metodiškas, greitis pastovus  
Nemėgstate Gaišti laiko   Išradinėti dviratį   Nesutarimų   Neteisybės  
Jūsų vaidmuo grupėje Lyderis, turite kontroliuoti   Pranešėjas, turite būti dėmesio centre    Taikdarys, turite jaustis įtrauktas   Informacijos skleidėjas, turite žinoti tikslą  
Norite būti gerbiamas už Produktyvumą    Prisidėjimą   Dalyvavimą   Darbo kokybę  
Jums geriausias apdovano-jimas Valdžia    Pripažinimas   Pateisinimas   Atsakomybė  
Iš viso: Pantera   Povas   Delfinas   Apuokas   

***

Rezultatai

Susumuokite stulpeliuose užrašytus balus ir įrašykite priešpaskutinėje lentelės eilutėje po kiekvienu stulpeliu. Kiekvienas stulpelis atitinka tam tikrą gyvūną, t. y. asmenybės tipą.

Daugiausia balų susirinkęs stulpelis, geriausiai apibūdina jūsų asmenybės tipą. Jeigu surinkote po vienodą balų skaičių keliuose stulpeliuose, perskaitykite jų aprašymus ir išsirinkite jums labiausiai tinkantį.

Pantera

– konkretus (i), siekiantis (-i) užsibrėžto, apčiuopiamo tikslo, nemėgstantis (-i) kritikos ir ilgų diskusijų, mėgstantis (-i) vadovauti. Gebate greitai rasti ir apibrėžti bet kokios problemos esmę.

Povas

– aktorius (-ė), visą laiką siekiantis (-i) būti dėmesio centre. Pokalbyje stengiatės išreikšti savo ypatingus bruožus, nemėgstate pastovumo darbe. Esate komunikabilus (-i), greitai įsitraukiate į darbą, tačiau kartais būnate pernelyg egoistiškas (-a).

Delfinas 

– ieškantis (-i) kompromisų, nemėgstantis dirbti vienas (-a), paslaugus (-i) ir geranoriškas (-a). Puikiai sutariate su aplinkiniais bei esate labai atsakingas (-a).

Apuokas

– racionalus (-i), vengiantis (-i) demonstruoti savo emocijas kitiems, nemėgstate net ir nedidelių netikslumų. Darbus stengiatės atlikti kokybiškai ir tiksliai.                                                         

Parengė psichologė Diana Naikauskė

       

facebook_logoKur stoti