Galutiniame testo variante yra devynios figūros, kurios atitinka devynis asmenybės tipus. Peržiūrėkite žemiau pateiktus paveikslėlius bei išsirinkite jums labiausiai patikusį. Ilgai negalvokite, šiame teste svarbu jūsų pirmas įspūdis.

Išsirinkę paveikslėlį, perskaitykite prie jo pateiktą galimai jūsų asmenybę apibūdinantį aprašymą.

Tyrimo rezultatus rasite žemiau 

xxx

1. 1.png

Linkęs (-usi) į savistabą, apmąstymus, jautrus (-i)

Esate linkęs (-usi) daug dažniau analizuoti save ir aplinką, jautriai reaguoti į situacijas nei dauguma žmonių. Jūs nemėgstate paviršutiniškumo; geriau liksite vienas (-a), nei kęsite kalbėjimą „apie nieką“, tuščiažodžiavimą. Tačiau jūsų santykiai su draugais yra gana intensyvūs ir stiprūs, kas leidžia jums išlaikyti vidinę ramybę ir pusiausvyrą, kuri jums yra labai svarbi tam, kad jaustumėtės gerai. Tačiau jums nėra sunku būti vienam net ir ilgesnį laiką, jums nepasidaro nuobodu ar vieniša.

2. 2.png

Nepriklausomas (-a), neįprastas (-a), nevaržomas (-a)

Jums reikalingas laisvas ir nepriklausomas gyvenimas, kur galite patys, nevaržomi apibrėžti savo tikslus ir siekius. Esate kūrybiškas (-a) tiek savo darbuose, tiek laisvalaikio užsiėmimuose. Jūsų stiprus laisvės poreikis, kartais priverčia jus pasielgti priešingai nei tikimasi iš jūsų. Jūsų gyvenimo stilius labai individualus. Jūs niekada aklai neseksite kitų nurodymų, priešingai jūs gyvenate tik pagal savo taisykles ir įsitikinimus, net gi tada, kai tai reiškia „plaukti prieš srovę“.

3. 3.png

Energingas (-a), aktyvus (-i), ekstravertas (ė)

Esate likęs (-usi) rizikuoti bei prisiimti griežtus įsipareigojimus mainais į įdomų, įvairiapusį darbą. O kasdienybė ir rutina gali jus „paralyžiuoti“, t. y. gali dingti noras bei motyvacija veikti ir dirbti. Labiausiai už viską jūs mėgstate užimti aktyvų vaidmenį įvykių sūkuryje. Tokiu būdu jūs būnate labiausiai produktyvus (-i), pasiekiate daugiausiai.

4. 4.png

Žemiškas (-a), sugebantis (-i) išlaikyti pusiausvyrą, harmoningas (-a)

Vertinate natūralius, nekomplikuotus santykius. Žmonės jus mėgsta už tai, kad abiem kojomis tvirtai stovite ant žemės ir jie gali visada jumis pasikliauti. Artimiausius sau žmones aprūpinate saugumu ir suteikiate jiems pakankamai laisvės. Kiti jus apibūdina kaip šiltą ir humanišką asmenybę. Jums nepatinka ryškūs, blizgūs bei banalūs ir nuvalkioti dalykai. Esate gana skeptiškas (-a) naujausioms mados tendencijoms, jums svarbiausia, kad rūbai būtų praktiški, elegantiški, bet neįšaukiantys.

5. 5.png

Profesionalus (-i), pragmatiškas (-a), pasitikintis (-i) savimi

Jūs rūpinatės savo gyvenimu patys bei labiau tikite savo pastangomis nei atsitiktine sėkme. Problemas sprendžiate pasitelkę praktiškumą, logiškumą, renkatės paprasčiausią būdą. Kasdieniniame gyvenime stengiatės į viską žiūrėti realistiškai, o priimdamas (-a) sprendimus būnate užtikrintas (-a) savo teisumu. Darbe (moksluose) paprastai tenka prisiimti daug atsakomybės, nes aplinkiniai žmonės žino, kad jumis galima pasiklauti. Jūsų stipri valia bei pasitikijejimas savimi žavi šalia esančius žmonės bei motyvuoja juos. Pilnai savimi patenkinti būsite tik tada, kai iki galo įgyvendinsite savo idėjas.

6. 6.png

Taikus(-i), diskretiškas (-a), neagresyvus (-i)

Esate ramus, neimantis į galvą bei diskretiškas žmogus. Lengvai, be didelių pastangų užmezgate santykius su kitais, susirandate draugų. Mėgaujatės savo nepriklausomybe ir privatumu. Kartais mėgstate pabėgti nuo visko ir pabūti vienas (-a), pagalvoti apie gyvenimo prasmę, tiesiog pasidžiaugti savo draugija. Jūs nesate vienišius (-ė), tiesiog jums reikalinga asmeninė erdvė ir laisvė. Esate taikoje su savimi ir pasauliu bei vertinate savo gyvenimą ir tai, ką jums pasiūlo pasaulis.

7. 7.png

Nerūpestingas (-a), žaismingas (-a), linksmas (-a)

Mėgstate laisvą ir spontanišką gyvenimą. Stengiatės iš gyvenimo pasiimti viską, džiaugiatės kiekviena akimirka. Jūsų gyvenimo moto: „Gyveni tik kartą!“ (YOLO). Jums įdomu ir smalsu viskas, kas nauja, tiesiog dievinate kaitą. Nieko negali būti blogesnio, kuomet jaučiatės supančiotas (-a) įsipareigojimų. Savo aplinką mėgstate ir vertinate tuomet kai ji yra įvairiapusiška ir pilna staigmenų.

8. 8.png

Romantikas (-ė), jausmingas (-a), mėgstantis (-i) svajoti

Esate labai jautri asmenybė. Atsisakote įvykius savo gyvenime vertinti šaltu protu bei priiminėti tik racionalius sprendimus. Jums svarbiausia tai, ką sako jums jūsų jausmai. Jums be galo svarbu gyvenime turėti svajonių. Vengiate bendrauti su žmonėmis, kurie nemėgsta romantikos ir yra vedami tik racionalių išskaičiavimų. Neprisileidžiate tų žmonių, kurie nori pažaboti jūsų nuotaikų ir emocijų įvairovę bei kaitą.

9. 9.png

Patikimas (-a), mėgstantis (-i) analizuoti, pasitikintis (-i) savimi

Jūsų momentinis jautrumas, rodo, kad puikiai susitvarkote su jausmais, esate išlaikytas (-a) ir ramus (-i), mėgstate viską analizuoti. Todėl savo aplinkoje sugebate pastebėti net ir mažiausius „krislelius“ (smulkmenėles) kuriuos ne kiekvienas mato. Jus vertinate tam tikrą savitą kultūrą, esate susikūręs (-usi) unikalų asmenybės elgesio ir bendravimo stilių, kuris yra elegantiškas ir išskirtinis, nepriklausomas nuo mados standartų. Jūs taip pat atkreipiate dėmesį į jus supančių žmonių kultūrą bei turite savo nuomonę apie tai.

 

Parengė psichologė Diana Naikauskė

facebook_logoKur stoti