Šiandieninis duonos gaminių pasirinkimas itin platus, ji kepama naudojant senąsias lietuviškas tradicines bei novatoriškas pasaulio šalių gamybos receptūras. Duona kepama iš keturių, penkių ar net šešių grūdų miltų, jos gamyboje naudojamos sėklos, riešutai, džiovinti vaisiai.

Lietuviška mėsos produkcija taip pat neatsilieka, ji laikoma viena geriausių Europoje. Įmonės sertifikuojamos remiantis itin aukštais standartais. Populiariausi rūkyti bei vytinti mėsos gaminiai ruošiami naudojant pažangiausias technologijas. 

Reikalingi maisto pramonės specialistai, gebantys ne tik gaminti maisto produktus, bet ir dirbti su įvairia maisto pramonės įranga, nustatyti produkcijos kokybę.  

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre (Taikos pr. 133, Kaunas) ruošiami maisto pramonės darbuotojai, kurie mokymosi laikotarpiu specializuojasi mėsos bei duonos gaminiuose.

Mokymosi laikotarpiu būsimieji maisto pramonės darbuotojai praktiką atlieka moderniose mokymo centro laboratorijose bei maisto pramonės įmonėse.

Mokosi teorijos:

  • mėsos, pieno, duonos gaminių ir kitų maisto produktų gamybos technologijų;
  • maisto produktų mikrobiologijos, sanitarijos ir higienos;
  • maisto produktų biochemijos;
  • žaliavų ir produkcijos savybių bei sandėliavimo;
  • ekonomikos bei verslo pagrindų;
  • darbo su gamybos technologiniais įrengimais ir įrankiais;
  • darbo su informacinėmis technologijomis.

 

Daugiau informacijos apie stojimo galimybes į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą interneto puslapyje www.mpcentras.lt bei telefonu (8 37) 45 64 15.