Estijoje, Saremos salose vyko tarptautinis virėjo profesinio meistriškumo konkursas, kuriame  mokymo centro mokinys laimėjo pirmąją vietą… Koks saldus pergalės skonis, tačiau žingsniai iki pergalės nebuvo tokie lengvi. Daug repeticijų, bandymų ir eksperimentų, tokie patyrimai keletą savaičių prieš konkursą lydėjo centro mokinį. Pasiruošimas konkursams yra tarsi virėjo pašaukimo išbandymas, kadangi reikalauja daug kruopštumo, kantrybės, gebėjimo mokytis iš klaidų, galima netgi teigti, kad konkursas padeda atskleisti būsimojo virėjo ir asmenines savybes. Centro profesijos mokytojai gali tik pasidžiaugti, kad mokinys įrodė, jog yra vertas vadintis tikruoju virėju.

Konkurse dalyvavo šešiolika mokinių iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos, jie buvo suskirstyti į aštuonias komandas. Diena prieš konkursą buvo ne ką mažiau įtempta, kadangi mokiniai porose turėjo suderinti savo receptus ir sudaryti veiksmų planą, kuris leistų užtikrintai dirbti konkurso metu. Konkurso dalyviai per tris su puse valandos turėjo pagaminti karštą pagrindinį patiekalą panaudojant kiaulienos nugarinę su kaulu, sūdytą kilkę ir burokėlį. Na, o desertui buvo iškeltas ne ką mažesnis iššūkis, kadangi reikėjo panaudoti profitrolį, Kama miltus, kreminį sūrį. Konkurso dienos metu laukė dar viena staigmena, tai juodoji dėžė, kurioje slėpėsi slaptas ingridientas – obuolys. Naudojant obuolį reikėjo paruošti šefo komplimentą. Visas Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro kolektyvas džiaugiasi mokinio sėkme ir žinoma, laukiame visų norinčių išmokti maisto gaminimo meno. Meno, kurį galima ne tik pamatyti , išgirsti, bet ir paragauti…

Kviečiame mokytis į Virėjo mokymo programą po 10 kl. - mokymosi trukmė 3 m., po 12 kl. - mokymosi trukmė 2 m.

 

Daugiau informacijos: www.mpcentras.lt