Individualios priežiūros darbuotojai dažnai susiduria su įvairiais iššūkiais, įskaitant sveikatos problemas, neįgalumo ribotas galimybes bei kitokį elgesį. Jų profesinės žinios ir įgūdžiai yra būtini norint sėkmingai atlikti savo darbą, kuris yra nepaprastai reikšmingas visuomenės gerovei. Darbuotojos ne tik žino, kaip tinkamai apsaugoti ir prižiūrėti savo klientus, bet taip pat sugeba užmegzti emocinį ryšį, kuris suteikia jausmą, jog yra žmonės, kurie rūpinasi ir supranta.

Šiame interviu kalbiname Rugilę, kuri pasirinko individualios priežiūros darbotojo profesiją Vilniaus paslaugų verslo profesiniame centre.

 

-Rugile, kas jus paskatino rinktis individualios priežiūros darbuotojo profesiją?

-Nuo vaikystės aktyviai dalyvavau savo ir kitų miestelių kultūriniuose renginiuose ir socialinėse akcijose. Buvau pastebėta ir būdama 16 metų iš vienos jaunimo asociacijos gavau pasiūlymą atlikti terminuotą, 6 mėnesius trunkančią, savanorišką veiklą. Kai atėjo laikas rinktis, iš ilgo savanorius priimančių organizacijų ir įstaigų sąrašo, iškart pajutau kur link krypsta mano širdis. Taip pasirinkau Adakavo socialinių paslaugų namus, kur dirbau su proto ir psichikos negalia turinčiais žmonėmis. Savanorystėje daug išmokau apie socialinį darbą, ne tik iš įstaigos darbuotojų, bet ir pačių gyventojų. Greitai supratau, kad turiu daug atsidavimo darbui, natūralų pajautima suprasti žmonių poreikius, kaip turi veikti kokybiškos paslaugos.  Savanorystėje įgauta patirtis dirbant su įvairiomis klientų grupėmis, noras toliau tobulėti mane paskatino pasirinkti individualios priežiūros darbuotojo profesiją

 

-Ar buvo kokios nors konkrečios patirtys ar akimirkos, kurios sustiprino šį pasirinkimą?

-Dažniausiai tai būdavo žmogaus, kuriam padėdavau, akys, kurios po ilgo laiko nusišypsodavo, sako Rugilė.

 

-Kaip sužinojote apie šios profesijos mokymosi galimybes Vilniaus paslaugų verslo mokymo centre?

 

-Tikriausiai kaip ir dauguma, apie Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centrą sužinojau iš internetinio puslapio.

 

-Kokios asmeninės žmogaus savybės reikalingos šiai profesijai?

 

-Reikalinga drąsa, kūrybiškumas, lankstumas, dėkingumas ir pasirinkimas gyventi ne tik apie save, o daugiau apie kitą.

 

-Kaip manote, kaip galite prisidėti prie žmonių gerovės šioje profesijoje?

 

-Manau, kad galiu padėti žmonėms išklausant jų poreikius, padedant jiems gyventi savarankiškiau. Įtraukiant į menines ir aktyvias veiklas.

 

-Dėkojame už atsakymus ir pasidalinimus. 

Individualios priežiūros darbuotojų profesija yra nepaprastai svarbi mūsų visuomenėje, nes jie tiesiogiai prisideda prie žmonių gerovės ir rūpinasi tais, kurie dažnai reikalauja ypatingos priežiūros. Ši profesija reikalauja ne tik žinių ir įgūdžių, bet ir ypatingų asmeninių savybių, tokios kaip drąsa, kūrybiškumas, dėkingumas ir nuoširdumas. 

Rugilė, individualios priežiūros darbuotojo profesijos mokinė, šią profesiją pasirinko po įkvėpiančios patirties savanorystės metu. Jos pasakojimas apie akis, kurios po ilgo laiko nusišypsodavo, iliustruoja šios profesijos svarbą ir tai, kaip individualios priežiūros darbuotojai gali pakeisti žmonių gyvenimus. Jie ne tik teikia pagalbą žmonėms su įvairiomis problemomis, bet ir suteikia jiems šiltą, žmogišką dėmesį bei rūpestį.

 

Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras (VPVPMC) teikia galimybę mokytis šios profesijos. 

Priėmimas vyksta LAMA BPO sistemoje.

Turite klausimų? Rašykite el. paštu: priemimas@vpvpmc.lt

#VPVPMC #tavoprofesija #individualios_prieziuros_darbuotojas