Tiesa, tuo metu programų pasirinkimas nebuvo gausus, o ir Ievos amžius neatitiko kriterijų, tad teko metus palaukti. Belaukdama ji sukūrė socialinį verslą ir susipažino su neįtikėtinomis marketingo perspektyvomis. "Supratau, jog reikia ieškoti profesijos, kuri leistų man įgyvendinti sukurtą komunikacijos strategiją. Taip pat ieškojau mokymosi programos, kuri būtų susijusi ir su dizainu, tad Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras pasiūlė būtent tai, kas pranoko bet kokius mano lūkesčius“, – džiaugėsi moksleivė Ieva.

Visada atrodė per maža žinių, įgyjamų mokykloje

Nepaisant to, kad šiuo metu Ieva mokosi dviejose mokyklose, ji kelis metus kūrė socialinį verslą „Artanau“, yra atsakinga už „Lietuvos Junior Achievement“ alumnų komunikaciją, aktyviai dalyvauja marketingo praktikose bei domisi psichologija.

Paklausta, kodėl ją sudomino vizualinės reklamos gamintojo modulinė programa, moksleivė Ieva Visockytė atsakė, jog jai apmaudu, kad „mes, žmonės, turime tiek daug ką pasakyti, tačiau kartais trūksta žinių ir gebėjimų sklandžiai dėstyti mintis. Svarsčiau apie tai, kaip reikėtų pasiekti kuo efektyvesnį poveikį, kuomet tinkamai suformuluota ir apipavidalinta komunikacinė žinutė paveikia didelę auditoriją“.

Ieva pasakojo, jog vizualinės reklamos gamintojo profesinis modulis truko dvejus metus, per kuriuos ji mokėsi dizaino, prekės ženklo kūrimo pagrindų su CorelDraw programa (paruošiant produktų maketus ir realiai juos gaminant). Antraisiais metais susipažino su Photoshop programa, kuri dar labiau praplėtė akiratį – nuo griežtų, švarių vektorinės grafikos vizualų perėjo į margą, fantastinį rastrinių dizainų pasaulį.

„Tiesa, kartais tenka prisiminti ir paprastas piešimo priemones. Būna, jog kuriant logotipą tenka sukurti po kelis šimtus eskizų, tačiau vos tik pieštukas suraizgo tą, kurio taip ilgai laukiau, užplūsta tobulumo, išbaigtumo pojūtis, kuris tarsi nuramina, gal netgi pakelia savivertę. Lygiai toks pat jausmas ir pasiekus trokštamą rezultatą kompiuteriu. Manau, jog šių studijų metu man labai padeda kūrybiškumas, vaizduotė, nes jie visada gelbsti nuo kūrybinio bloko. Kad ir kaip bebūtų keista, pamokų metu reikia nemažai analitinio mąstymo, nes norint pasiekti efektyvų rezultatą, reikia išsinagrinėti įvairius aspektus, tokius kaip: įmonės tikslai ir vertybės. Be abejo, reikia ir kantrybės. Kaip jau minėjau, kai kurie dizainai reikalauja šimtų eskizų. Žinoma, būtų galima viską mesti ir pateikti vidutinišką dizainą, bet tikslas yra visai kitoks. Taip pat svarbus yra pozityvumas. Atlikdama praktikas supratau, jog šioje srityje labai vertinamas žvalus, ekstravertiškas ir darbštus žmogus“,  – savo įspūdžiais dalijosi VPVPMC moksleivė Ieva Visockytė.

Būsimą profesinį kelią planuoja sieti su rinkodara ir komunikacija

VGTU inžinerijos licėjaus abiturientė, Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro vizualinės reklamos gamintojo modulinės programos mokinė Ieva Visockytė nuo rudens planuoja studijuoti rinkodarą bei toliau atlikti marketingo ir komunikacijos specialisto praktikas. O visiems moksleiviams, kurie dar tik svarsto apie būsimus profesinius pasirinkimus, ji rekomenduoja rinktis modulines programas, skirtas gimnazistams Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre. Ieva džiaugiasi, kad nuo mokslų pradžios visą laiką ją lydėjo nepaprastai šilta, profesionali bendruomenė. Taip pat ji yra labai dėkinga profesijų mokytojams Daivai Motiejūnaitei bei Pauliui Račiūnui.

„Žinios, įgytos Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre pranoko bet kokius mano lūkesčius, o nuostabiausia tai, jog jos nenublanks tarp kitų mano veiklų, nes būtent su tuo planuoju sieti savo ateitį. Manau, jog visos patirtys yra naudingos, tad linkiu judėti tik pirmyn!“, – būsimiems VPVPMC moksleiviams linkėjo Ieva.

Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras kviečia visus, kurie nori mokytis vizualinės reklamos gamintojo profesijos. Šį programos modulį gali rinktis moksleiviai, kurie baigė 10 ar 12 klasių, taip pat visi norintys, kurie jau yra baigę profesinę ar aukštąją mokyklą.

Asmuo, įgijęs vizualinės reklamos gamintojo kvalifikaciją, galės dirbti reklamos gamybos įmonėse, spaustuvėse ir jų padaliniuose. Daugiau informacijos apie vizualinės reklamos gamintojo profesiją galite surasti čia.

Priėmimas vyksta LAMA BPO sistemoje.

Turite klausimų? Rašykite el. paštu: priemimas@vpvpmc.lt

#VPVPMC #tavoprofesija #reklamos_gamintojas