Mokytoja Renata turi ne vieną pavyzdį, kuomet moksleiviai, pabaigę VPVPMC kosmetiko ar visažisto profesinę programą tampa tikrais profesionalais ir savo patirtimi dalijasi socialiniuose tinkluose su tūkstantine auditorija. Tuomet ir ji džiaugiasi bent kažkiek prisidėjusi prie jų sėkmės.

Kosmetiko profesiją renkasi ir vaikinai

„Rinktis kosmetiko profesiją tikrai verta, nes tai ne tik perspektyvi specialybė, norintiems dirbti grožio srityje, bet ir labai praktiška, nes tikrai žinosite kaip taisyklingai prižiūrėti ne tik savo veido odą, bet ir atlikti visas reikalingas procedūras. Mokymosi programa yra labai plati, nes mokome kaip tinkamai prižiūrėti ir tvarkyti rankų ir kojų nagus, atlikti įvairias veido procedūras, blakstienų priauginimą, antakių laminavimą, depiliaciją ir makiažą, dėl kurio dauguma ir renkasi šią mokymosi programą. Taip pat ateina mokytis ir tie žmonės, kurie nori pagilinti profesines žinias, jau turėdami profesinę kvalifikaciją“, – apie mokymosi programos ypatumus pasakojo VPVPMC kosmetiko profesijos mokytoja-metodininkė Renata Dovgialo.

Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras kviečia mokytis kosmetiko specialybės asmenis, baigusius  dvylika klasių. Taip pat siūloma ir tęstinė kosmetiko profesinė programa, kurią gali rinktis visi norintys persikvalifikuoti ar įgyti papildomą profesinę kvalifikaciją. Priklausomai nuo pasirinkto modulio, mokslai trunka nuo 1,5 iki 2 metų. Vėliau atliekama profesinė praktika įmonėse, susijusiose su grožio sritimi. Taip pat vykdoma ir vizažisto tęstinė mokymosi programa, kuri trunka pusę metų. Pamokos vyksta trimis pamainomis, tad puikiai galima suderinti pamokas su darbu.

Kaip teigia, VPVPMC kosmetiko profesijos mokytoja Renata Dovgialo, „daugiausia kosmetiko profesiją renkasi merginos, tačiau vis dažniau mokytis ateina ir vaikinų, kurie tampa išties puikiais specialistais“.

Moksleiviai dalyvauja tarptautiniuose konkursuose

„Visi Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro moksleiviai, besimokantys grožio srityje, gali pasinaudoti Erasmus stažuočių galimybėmis ir pasisemti patirties iš bendraamžių bei pademonstruoti savo gebėjimus. Įdomiausia tai, kad dažnai moksleiviai stebisi, jog Lietuvoje mes turime žymiai geresnes praktinio mokymosi sąlygas ir turime galimybę gauti kokybiškesnes studijas, lyginant su kitomis profesinėmis mokyklomis užsienyje. Kitų šalių atstovams tikrai dar reikia pasitempti prieš mus, ką rodo ir mūsų laimėti prizai tarptautiniuose konkursuose ir parodose. Galima tik nuoširdžiai pasidžiaugti, jog mūsų mokykla – Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras yra labai aukšto lygio. Mes suteikiame visas reikalingas profesines žinias ir dalinamės savo patirtimi bei mokome praktinių dalykų. Tad visi kurie nori mokytis ir turi motyvacijos, gali pasiekti iš ties puikių rezultatų“, – pasakojo VPVPMC profesijos mokytoja-metodininkė Renata Dovgialo, kuri yra profesionali vizažistė, manikiūro-pedikiūro, blakstienų priauginimo bei laminavimo specialistė, puikiai ruošianti mokinius nacionaliniams ir tarptautiniams konkursams.

Anot VPVPMC profesijos mokytojos R. Dovgialo, „pats pasiruošimas įvairiems konkursams yra gana atsakingas etapas, nes reikia skirti laiko įvairių technikų mokymuisi bei lavinti ranką, darant įvairius teminius makiažus. Dalyvavimas konkursuose yra labai vertingas, nes gali ne tik į kitus pažiūrėti, bet ir pats pademonstruoti savo profesionalumą. Be to, tai puiki proga viešai pristatyti savo darbą, pabendrauti su kitais dalyviais ir išgirsti jų nuomones bei profesinius patarimus. Visuomet sakau, kad: „svarbiau yra dalyvavimas, o ne laimėjimas“, tačiau visuomet malonu kai komisija pastebi mūsų moksleivių kūrybą ir puikiai ją įvertina. Todėl labai svarbu pajausti tą adrenaliną, kuomet kartais net nejauti savo kojų iš įtampos. Pabuvus tokioje aplinkoje, moksleiviai tampa labai motyvuotais, tobulinti savo įgūdžius ir pritaikyti įgytas žinias praktiškai“.

VPVPMC organizuos nacionalinį Lietuvos profesinių mokyklų grožio srities atstovų konkursą

„Stengiamės nuolat tobulėti, sekant naujienas ir šiuolaikines grožio srities tendencijas, dėl to dalyvaujam kvalifikacijos kėlimo kursuose, meistriškumo konkursuose, įvairiuose seminaruose tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Kiekvienais metais dalyvaujame didžiausioje parodoje „Baltic Beauty“, vykstančioje Rygoje ir dalyvaujame jos metu vykstančiuose konkursuose. Galime pasidžiaugti tiek nacionaliniais tiek tarptautiniais laimėjimais, sudalyvavus konkursuose, kurie vyko Kaune, Rygoje ir Taline. Po naujų metų ir patys tapsime didžiulio nacionalinio konkurso organizatoriais, kur savo meistriškumą demonstruos visų Lietuvos profesinių mokyklų grožio srities atstovai“, – džiaugėsi mokytoja Renata.

Planuojantiems rinktis kosmetiko profesiją, mokytoja Renata rekomenduoja pagalvoti ir apie tai, jog ši specialybė leis išmokti prisižiūrėti ir save – taisyklingai atlikti visas grožio procedūras bei higieną. „Mes visuomet labai palaikome ir visapusiškai padedame pradėjus mokslus, nesustoti pusiaukelėje ir viską padaryti iki galo“, – kviečia rinktis kosmetiko profesiją Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centre profesijos mokytoja Renata Dovgialo.

Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras kviečia visus, kurie nori mokytis kosmetiko profesijos. Šį programos modulį gali rinktis moksleiviai, kurie baigė 12 ar tiems, kurie jau yra baigę profesinę ar aukštąją mokyklą.

Asmuo, įgijęs kosmetiko kvalifikaciją, galės dirbti individualiai arba grožio paslaugas teikiančioje įmonėje. Daugiau informacijos apie kosmetiko profesiją galite surasti čia.

Priėmimas vyksta LAMA BPO sistemoje

Turite klausimų? Rašykite el. paštu: priemimas@vpvpmc.lt

#VPVPMC #tavoprofesija #kosmetikas