Tai yra puiki galimybė baigus mokyklą, per 4 metus mokiniams įgyti pagrindinį, vidurinį išsilavinimą ir baigti profesinio mokymo programą, įgyjant pasirinktos specialybės kvalifikaciją. Profesinio mokymo įstaigų absolventai, įgiję brandos atestatą, gali stoti į aukštąsias mokyklas. Stojantiems į tos pačios švietimo srities aukštojo mokslo studijų programas suteikiami papildomi balai.

Mokymasis vyksta taip: dvejus metus (I ir II gimnazijos klasėse) mokiniai mokysis pagal pagrindinio ugdymo programą visų 9-tos ir 10-tos klasių bendrojo ugdymo dalykų bei pasirinktos profesinio mokymo programos (specialybės) modulių.

Baigę II gimnazijos klasę (10 klasių) mokiniai įgis pagrindinį išsilavinimą ir toliau tęs profesinio mokymo programą kartu su vidurinio ugdymo programa III ir IV gimnazijos klasėse (11–12 kl.). 

Kaip minėta anksčiau, stojantys į 9 klasę mūsų profesinio mokymo centre mokysis dviejų specialybių – floristo ir kirpėjo. Svarbu tai, kad besimokantys mokosi pagal tą pačią programą, kaip ir kiti mokiniai, ateinantys mokytis po 10 ar 12 klasių. 

Floristo programa. Floristo modulinė profesinio mokymo programa yra skirta kvalifikuotam floristui parengti, kuris gebėtų savarankiškai parengti augalines medžiagas kompozicijoms, komponuoti augalus, kurti floristines kompozicijas, projektuoti interjero ir eksterjero floristinį apipavidalinimą ir įgyvendinti projektą, eksponuoti floristinius objektus.

Asmuo, įgijęs floristo kvalifikaciją, galės dirbti parduotuvėse, fizinėse, pardavimo vietose, internetinėse parduotuvėse, gėlių salonuose arba plėtoti privatų verslą.

Kirpėjo programa. Kirpėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai atlikti trumpalaikį plaukų sušukavimą, kirpti ir dažyti plaukus bei modeliuoti šukuosenas.

Asmuo, įgijęs kirpėjo kvalifikaciją, galės teikti kirpėjo paslaugas individualiai arba grožio paslaugas teikiančioje įmonėje

Stojantieji turi užpildyti išankstinės registracijos elektroninę formą. Elektroninės formos pildymo nuoroda: https://forms.gle/w1FrNmXLxE8HZF4k6

Užsiregistravusius mokinius ir jų tėvus (globėjus) kviesime į motyvacinį pokalbį.

Sutarčių pasirašymas vyks nuo 2024 m. birželio 26 d. Apie sutarčių pasirašymo laiką kiekvienas mokinys ir vienas iš tėvų (globėjų) bus informuotas asmeniškai. Pasirašyti sutartį reikės atvykti su vienu iš tėvų (globėju) ir turėti visus dokumentus. Reikės turėti 8 klasių baigimo pažymėjimą ir kitus reikalaujamus dokumentus. Mokiniai, turintys neigiamus pažymius, nebus priimami. 

Daugiau informacijos rasite https://www.vpvpmc.lt/mokiniu-priemimas/mokymo-programos-2019-metams/3182-asmenims-turintiems-8-iu-klasiu-issilavinima.html