Medicininės ir veterinarinės biochemijos studijos Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) įdomios, nes studentai įgyja daug įvairiapusių žinių ir įgūdžių: studijuoja biochemiją ir molekulinę biologiją, medicininę ir farmacinę chemiją, ląstelės biologiją, o taip pat – fiziologiją, anatomiją, farmakologiją, imunologiją bei kitas medicinines ir veterinarines disciplinas.

Studijų metu daug laiko skiriama praktiniams įgūdžiams tobulinti universiteto ir klinikų laboratorijose, praktika atliekama diagnostinėse ir mokslinėse LSMU laboratorijose. Studentai gali dalyvauti mokslinėje studentų veikloje LSMU padaliniuose jau nuo pirmo-antro kurso, ir įsijungti į perspektyviausių mokslinių grupių veiklą.

Baigiamuosius bakalauro darbus būsimieji specialistai atlieka LSMU mokslinėse laboratorijose ir klinikose, vadovaujami patyrusių, tarptautinį pripažinimą pelniusių mokslininkų ir kitų tyrėjų. Tai puiki galimybė pasitikrinti, ar traukia mokslininko karjera, ir susipažinti, kaip atliekami tarptautinio lygio biomedicininiai tyrimai.

Studentai gali dalyvauti tarptautinėse studijų programose (ERASMUS+ ir kt.) ir vykti studijoms ar praktikai į kitus Europos universitetus. Medicininės ir veterinarinės biochemijos studijas baigę bakalaurai dirba diagnostinėse laboratorijose ir centruose visoje Lietuvoje: naujausiomis tyrimų technologijomis, pažangiausiais prietaisais atlieka kraujo, smegenų skysčio, biopsinės medžiagos, imunologinius, mikrobiologinius tyrimus, reikalingus ligų diagnostikai ir gydymui. Taip pat šios studijų programos absolventai laukiami farmacinėse ir biotechnologinėse įmonėse, maisto ir gėrimų pramonės laboratorijose.

Nuo šių metų vienas biochemijos ir genetikos studijas baigusiems LSMU absolventams būsimosios karjeros durys atsivėrė dar plačiau. Dabar bakalauro laipsnį turintys jaunieji specialistai galės lengviau įsidarbinti biomedicinos technologais ir licenzijuotose sveikatos priežiūros įstaigų laboratorijose. Tokią teisę suteikia šiemet sveikatos apsaugos ministro patvirtinta nauja medicinos norma „Biomedicinos technologas“.

Medicininės ir veterinarinės biochemijos bakalaurai gali tęsti magistro studijas LSMU ir kituose Lietuvos, tiek ir užsienio universitetuose. LSMU biochemijos studijas baigusiųjų galima sutikti ir prestižiniame Kembridžo universitete! Po magistro studijų yra puikios galimybės mokslininko karjerai, nes medicininės ir veterinarinės biochemijos bakalauro studijos padeda gerus biomedicininių disciplinų pagrindus tolesniems moksliniams tyrimams.

Daugiau informacijos apie studijų programą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/bakalauro-studijos/medicinine-ir-veterinarine-biochemija/

Plačiau apie priėmimą į LSMU: http://www.lsmuni.lt/media/dynamic/files/17734/patvirtintossenato_p_taisykls2019.pdf