Vien Kauno klinikose per metus apsilanko per 1,3 mln. pacientų, atliekama per 68 tūkst. operacijų. Tai – didžiulis įvairių duomenų kiekis, kuriam tvarkyti, prižiūrėti bei analizuoti reikia sveikatos informatikos specialistų.

Svarbios sveikatos informatiko veiklos sritys sveikatos priežiūros įstaigose – bent dvi: medicininių informacinių sistemų administravimas, nuolatinė priežiūra, gydytojų konsultavimas ir mokymas dirbti su tokiomis sistemomis; ir detali medicininių duomenų analizė specializuotomis „business inteligent“ analitinėmis priemonėmis, apibendrinant ligoninės ar kitos medicinos įstaigos veiklos duomenis (ligų atvejus, pacientų ar atliktų procedūrų skaičių, ir pan.) – štai čia Lietuvos įstaigos šiandien smarkiai atsilieka.

„Sveikatos informatikas – labai vertingas specialistas, nes į sveikatos priežiūros įstaigą ateina dirbti jau išmanydamas medicinos srities ir jos duomenų specifiką –  „tradiciniam“ informatikui perprasti šią sritį prireiktų maždaug metų.

Nors dar ne visos ligoninės supranta, kaip labai joms reikia šių specialistų, ir kad verta į šią sritį investuoti, bet nuostatos keičiasi. Tad sveikatos informatikos specialistai Lietuvoje darbo tikrai turės“,  – sakė Kauno klinikų IT tarnybos vadovas.

Sveikatos informatika:

  • Jungtinė Kauno technologijos ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetų bakalauro studijų programa;
  • informatikos srities žinių suteiks KTU, LSMU mokysitės informatikos žinias pritaikyti medicinos ir visuomenės sveikatos srityse;
  • 2 specializacijos:  e-sveikatos technologijų (analitikai ir sistemų administratoriai) bei biomedicininės informatikos (medicininės IT įrangos, mobilių aplikacijų kūrėjai.

Susidomėjai? Laukiame tavęs LSMU!

Daugiau informacijos apie studijų programą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/bakalauro-studijos/sveikatos-informatika/

Plačiau apie priėmimą LSMU: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/priemimo-taisykles/