Erika Valužytė miesto bibliotekoje dirba jau kurį laiką, nors, kaip prisimena pati Šiaulių valstybinės kolegijos absolventė, baigiantis studijoms, ji net nenumaniusi, kad po kelių mėnesių dirbs nuostabų darbą, dėl kurio stengėsi visus trejus metus, studijuodama Informacijos valdymo studijų programą. Ji pati rodė iniciatyvą naujiems darbdaviams ir gavo pasiūlymą atvykti į pokalbį su Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktore. Vakarykštė studentė prisimena entuziastingą susitikimo laukimą, skambutį po kelių dienų ir kvietimą dirbti Vaikų literatūros skyriuje. Dabar Erikai Valužytei atrodo, kad tai buvo puikiausia diena jos gyvenime!

Kolegijos absolventė dirba Vaikų literatūros skyriaus abonemente. Šiame skyriuje lankosi vaikai nuo 8 klasės, paaugliai ir suaugę. Svarbiausios jaunosios darbuotojos pareigos – aptarnauti lankytojus, padėti rasti reikiamas knygas, palaikyti tvarką knygų lentynose, patarti įvairiausiais klausimais, organizuoti parodas ar renginius, skatinančius lankytis bibliotekoje ir dalyvauti čia vykstančiose veiklose. Nemaža dalis lankytojų yra pagyvenę žmonės, kuriems kartais reikia padėti pasirinkti knygas. Erika pripažįsta, kad tai kol kas jai sekasi sunkiau, nes dar reikia laiko perprasti lankytojų norus ar poreikius. Norėdama gerai atlikti savo darbus, Erika Valužytė kreipiasi pagalbos į koleges, kurios lankytojus pažįsta jau ilgą laiką. Kaip atrodo pačiai Šiaulių valstybinės kolegijos absolventei, tipiškas šio skyriaus lankytojas yra suaugęs, išsilavinęs, norintis plėsti žinias žmogus, jis žino, ko nori.

Erika džiugiai konstatuoja, kad studijų metu tikrai sukaupta daug žinių, kurios padeda kiekvieną dieną. Naudingiausios jai atrodo praktikos, atliktos Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje. Čia buvo susipažinta su LIBIS sistema ir kitais svarbiausiais dalykais, be kurių darbas bibliotekoje būtų sudėtingas. Studijos Eriką išmokė dirbti komandoje ir laisvai reikšti mintis.

Erika Valužytė studijų metu knygų skaitymui skyrė kiek mažiau laiko, bet, pradėjusi dirbti bibliotekoje, ji suvokia, kad kyla vis didesnis noras kuo daugiau perskaityti, kad galėtų lankytojams padėti išsirinkti jiems pačias tinkamiausias knygas.

Nori sužinoti daugiau apie Šiaulių valstybinėje kolegijoje vykdomas studijas? Kviečiame apsilankyti aukštosios mokyklos interneto svetainėje