„Vienas iš įsimintinų momentų buvo dalyvavimas tradicinėje Užgavėnių šventėje, žyminčioje žiemos pabaigą ir pavasario pradžią. Šventės metu pavyko pasigaminti kaukę iš molio – tai smagi tradicinė veikla. Taip pat man teko paragauti ir rožinės sriubos, cepelinų – kurie, manau, yra geriausias lietuvių kūrinys“, – mintimis dalijasi Tea.

Visos viešnagės Lietuvoje metu Tea bendravo su kitais tarptautiniais studentais, kartu su jais aplankė daug gražių vietų: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, patyrė kiekvieno miesto žavesį, susipažino su istorija.

„Neapsiribojome vien Lietuva! Mūsų nuotykių dalimi tapo ir kiti Baltijos brangakmeniai – Ryga ir Jūrmala, viduramžių grožį išsaugojęs Talinas. Įsimintina kelionė į Gdanską. Ten tyrinėjome turtingą to krašto istoriją ir vaizdingas gatveles.

Studentė iš Albanijos taip pat turėjo galimybę prisijungti prie išvykos į Naisius Tarptautinės savaitės metu.

„Mėgavausi lietuviška žaluma ir daugybe skirtingų kultūrų. Apibendrindama drąsiai galiu teigti, kad programa „Erasmus+“ atvėrė duris į neįsivaizduojamus potyrius, padovanojo naujų draugysčių ir perspektyvų. Tai galimybė, už kurią esu tikrai dėkinga, ilgai saugosiu šiuos prisiminimus. Be to, patirtys padėjo man geriau vertinti skirtingas kultūras“, – Lietuvoje praleistą laiką apibendrina Tea Cenolli, Tiranos Niujorko universiteto Albanijoje studentė.

Tiranos Niujorko universiteto Albanijoje studentė Tea Cenolli Šiaulių valstybinėje kolegijoje studijavo Apskaitą

www.svako.lt