Šiaulių valstybinės kolegijos diplomą, liudijantį socialinių mokslų profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, tik ką gavęs Margirdas Žuromskas prisipažįsta, kad iki studijų ŠVK pradžios jis niekada negalvojo, kad apskritai išdrįs persikelti iš vieno Lietuvos krašto į kitą dėl tikslo studijuoti iki tol jam visai negirdėtą studijų programą.

Unikali programa – asmenybę auginančios patirtys

Šiaulių valstybinė kolegija yra vienintelė kolegija Lietuvoje, turinti Informacijos valdymo studijų programą. Margirdas sako, kad jam visada patiko analizuoti informaciją ir suprasti, kodėl žmonės vienos informacijos ieško, ją naudoja, kitos vengia. Socialiniai mokslai, pasak Margirdo, analizuoja žmogaus elgesio motyvus, ryšį su aplinka, padeda suprasti, kaip veikia mūsų visuomenė.

Naujasis socialinių mokslų profesinis bakalauras pačioje studijų pradžioje buvo išsikėlęs tikslą gerai jas pabaigti, įgauti daugiau drąsos ir atrasti save. Dabar Margirdas džiaugiasi puikiais studijų rezultatais, visus trejus metus lydėjusia dėstytojų parama ir pagalba. Iš studijuotų dalykų jam labiausiai patiko vadyba, statistika, informacijos srautų stebėsena ir vertinimas, bendravimo psichologija, projektinės veiklos organizavimas, kūrybinių industrijų pagrindai. Per praktikas studentas išmoko dirbti su skirtingų informacijos poreikių turinčiais žmonėmis, organizuoti įvairias veiklas, susipažino su informacijos srauto apdorojimo procesu.

Margirdas mano, kad Informacijos valdymo studijų programa labiausiai tinka kantriems, kruopštiems, kūrybiškiems, mėgstantiems bendrauti, analizuoti, vertinti ir interpretuoti informaciją žmonėms.

Mokytis iš pasirinkimo

Treji Margirdo metai Šiauliuose ir Šiaulių valstybinėje kolegijoje nebuvo vien tik studijos. Jis dalyvavo konferencijose, jas moderavo. Šiuo metu pašnekovas dalyvauja darbo pokalbiuose, ketina pradėti dirbti pagal įgytą specialybę. Jis neatmeta, kad kada nors vėliau vėl kibs į kitas studijas – ir nebūtinai Lietuvoje. Žinoma, dabar Kolegijos absolventas dar daugiau laiko galės skirti pomėgiams – bendravimui su draugais, iškyloms gamtoje, krepšiniui, stalo tenisui. Margirdas, be minėtų veiklų, dar groja pianinu, fotografuoja, kuria vaizdo įrašus.

„Apgalvojęs visą studijų patirtį, galiu sakyti, kad niekada nereikia bijoti išbandyti nežinomų kelių, nes galbūt tai bus kelias, turtingas asmenybę auginančių patirčių. Taip galėsi atrasti tai, kas tau yra reikalinga. Jeigu pasirinktas kelias yra neteisingas, tu bent jau pabandei ir stengiesi kiek įmanoma daugiau išmokti iš savo pasirinkimo“, – patarimais kuriantiems studijų planus dalijasi ŠVK Informacijos valdymo programos absolventas Margirdas Žuromskas.

Domina studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje? Susisiekime! Stojančiuosius į ŠVK konsultuojame telefonu  +370 615 97 114, el. paštu priemimas@svako.lt arba Kolegijos centriniuose rūmuose (Aušros al. 40, 212 kab., Šiauliai).