Ergoterapeutai dirba su traumas patyrusiais, nuo įgytų ar įgimtų ligų kenčiančiais pacientais: moko ir skatina juos atlikti įvairius tikslingus veiksmus, kuriais siekiama mažinti patologiją, atkurti ir sustiprinti pacientų galimybes, savęs ir aplinkos kontrolę užtikrinančius įgūdžius.

Pasak pačių studentų, mokytis šioje LSMU studijų programoje itin motyvuoja tai, kad įstojus pasitvirtino viskas, ką gero buvo girdėję apie studijas. „Norėjau bendrauti su žmonėmis - ne tik išrašinėti receptus ar atlikinėti procedūras. Jau pirmame kurse galėjau išmėginti ergoterapiją praktikoje ir pamatyti, kaip ergoterapeutai dirba įvairiose įstaigose“, - dalijosi prisiminimais šias studijas baigusi Rūta Bučinskaitė.

Svarbi šių studijų ypatybė –  net tūkstantis valandų klinikinės praktikos, kuri atliekama vienoje didžiausių ligoninių Baltijos šalyse – Kauno klinikos bei kitose Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose. Įgiję pakankamai sudėtingų atvejų praktikos, absolventai puikiai parengiami savarankiškai dirbti iš karto po studijų.

„Universitetas patraukė tuo, jog yra gerai žinomas ne vien Lietuvoje, ir glaudžiai bendradarbiauja su Kauno klinikomis. Studijų metu įgauni daug praktikos ir teorinių žinių“, – apie apsisprendimą studijuoti ergoterapiją kalbėjo studentė.

Tokią studijų metu sukauptą patirtį būsimi darbdaviai vertina labai gerai. „Vis dėlto, tai  aukštasis universitetinis išsilavinimas, todėl darbinantis visada teikiama pirmenybė universiteto absolventams, – tvirtino studentė. – Studijų metu, ypač paskutiniame kurse, dėstytojai stebi, kaip dirbi, ir dažnai sulaukiama pasiūlymų ateiti dirbti. Jie tiesiog mato, jei esi perspektyvus studentas ir gebi dirbti su pacientais, tai jie tiesiog pakviečia tave dirbti“, – apie plačias karjeros perspektyvas LSMU baigus ergoterapijos studijas kalbėjo R. Bučinskaitė.