Portalegrės miestas yra vienas gražiausių Portugalijoje. Žavų kraštovaizdį sukuria ant kalno statomi namai. Studentai pasakojo, kad galėdavo grožėtis nuostabia panorama nuėję į miesto centrą.

„Taip pat mus žavėjo miesto gamta – Portugalija labai skiriasi nuo Lietuvos. Augalai, medžiai yra visai kitokie, skiriasi net jų formos. Lietuvoje mes pripratę prie miškingų vietų, piliakalnių, o Portugalija yra labiau kalnuota vietovė, todėl augalija ten šiek tiek skurdesnė“, – sako Šiaulių valstybinės kolegijos antrakursiai.

Informacinių sistemų technologiją studijuojantys vaikinai džiaugėsi, kad Portalegrės institutas juos sutiko labai šiltai. Portugalija studentams įsimins ir dėl to, kad ten jie susipažino su įvairių kultūrų atstovais – portugalais, turkais, ispanais, italais, brazilais, vengrais, lenkais, pamatė, kaip gyvena ir bendrauja skirtingų tautų žmonės.

„Nuo pat pirmų atvykimo dienų visi mums geranoriškai padėdavo, pasakydavo svarbiausią informaciją, talkindavo, kai reikėdavo spręsti problemas. Pačiame institute tiek dėstytojai, tiek mūsų koordinatoriai negailėdavo patarimų, paaiškinimų ir pamokymų. Vienu didžiausių pliusų galime pavadinti tai, kad visos paskaitos vyko angliškai. Mes galėjome tobulinti tiek dalyko žinias, tiek anglų kalbą. Žinoma, buvo ir šiokių tokių problemų, bet tai mums nesutrukdė visko susitvarkyti ir pabaigti visą semestrą tikrai gerai“, – patirtį, įgytą svetur, apibendrino studentai.

Donatas ir Stanislovas sako, kad studijas Portugalijoje jie drąsiai gali vadinti viena įsimintiniausių patirčių gyvenime. Toli nuo gimtojo krašto viešėję būsimi informatikos inžinerijos specialistai sako neišvengę ir sunkumų, tačiau tik tai juos išmokė prisitaikyti ir rasti sprendimų, išsisukti iš netikėtų situacijų.

Kodėl verta tapti Erasmus+ studentu? Donatas ir Stanislovas išskiria šiuos programos privalumus: gyvenimiškos patirties augimas, užsienio kalbų išmokimas ir tobulinimas (anglų, portugalų) ir, be abejonės, kelionės! Priimanti mokymo įstaiga dažnai organizuoja įvairias išvykas svečiams šalyje, į kurią atvyksta Erasmus+ studentai.