Ši programa suteikia studentams unikalią galimybę prisidėti prie Europos Sąjungos karjeros galimybių sklaidos savo universitetų bendruomenėse.

Spalio 5–6 dienomis Eglė ir Augustė dalyvavo mokymuose Briuselyje, kuriuose susitiko su kitais studentais iš 27 ES šalių. Šie mokymai buvo skirti ambasadorių veiklos pasiruošimui, giliau susipažinti su ES karjeros galimybėmis bei viešojo kalbėjimo ir socialinės medijos subtilybėmis.

„Dalyvavimas EPSO studentų ambasadorių programoje yra unikali galimybė tobulėti, įgyti vertingos darbo patirties ir padėti kitiems atrasti savo karjeros kelią Europos Sąjungos institucijose. Esu pasiryžusi aktyviai atstovauti šiai iniciatyvai savo universitete ir skatinti studentus pasinaudoti ES teikiamomis karjeros galimybėmis. Nekantrauju dalintis savo patirtimi bei žiniomis su MRU bendruomene!“, – džiaugėsi E. Kazlauskienė.

A. Dumčiūtė sako, jog būdama Europos Sąjungos studentų karjeros ambasadore, įsipareigoja tapti kontaktu studentams bei visiems, kurie domisi karjera ES institucijose:

„Ambasadorės vaidmuo yra itin svarbus siekiant aktyvaus jaunimo įsitraukimo į Europos Sąjungos institucijų siūlomas galimybes. Manau, kad tai ne tik apie galimybes atlikti praktiką ar įsidarbinti, bet ir apie kiekvieno jauno žmogaus sąmoningumą, jog jaunimo balsas yra ir turi būti išgirstas.“

Prieš prasidedant mokymams, studentės apsilankė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, kur susipažino su Lietuvos atstovų vaidmeniu ES institucijose. Šis vizitas padėjo dar labiau suprasti Lietuvos ir ES bendradarbiavimą bei atstovybės veiklą.

EPSO studentų ambasadorių programa skirta tiems, kurie nori populiarinti ES karjeros galimybes savo universitetuose. Programos metu dalyviai įgyja naudingos darbo patirties, užmezga ryšius su ES institucijomis bei ugdo asmeninius ir profesinius įgūdžius.