Nemunaičio stovykloje, Alytaus rajone, vyksiančioje stovykloje studentai susipažins ne tik su savo grupės kolegomis, bet ir kitais bendramoksliais, puikiai praleis laiką ir taip įsilies į universiteto bendruomenę.

Kasparai, papasakok, kas yra pirmakursių stovykla, kokiu tikslu ji organizuojama?

– Pirmakursių stovykla yra Mykolo Romerio universiteto Studentų atstovybės (MRUSA) organizuojamas kelių dienų renginys pirmakursiams. Mes jiems paruošiame visą istoriją, programą, veiklas ir kviečiame visa tai išgyventi bei patirti su mumis.

Stovyklos tikslas ir siekis: padėti pirmakursiams kuo smagiau, įdomiau ir efektyviau pradėti ir įsivažiuoti į šį, labai kitokį nei mokykla, gyvenimo periodą ir sudominti Studentų atstovybe bei jos peripetijomis.

Kuo šių metų stovykla yra ypatinga?

– Praeitų metų stovykla buvo itin aukšto lygio. Tokios geros ir itin kokybiškos stovyklos MRU pirmakursiai seniai nebuvo patyrę. Jaučiame pareigą palaikyti aukštą kartelę, nenumušti lūkesčių ir ruošti kokybiškus renginius naujiems mūsų bendruomenės nariams.

Žinoma, gerosios tradicijas niekur nedings. Manome, kad kiekvienas naujas studentas turi būti deramai įvedamas į šias „pareigas“ ir kad tai būtų galima padaryti – siūlome kiekvienam „fuksui“ prisijungti į „BERMUDAI: All is lost“.

Kodėl joje verta dalyvauti kiekvienam pirmakursiui?

– Būsiu labai konkretus, kad netuščiažodžiaučiau. Jeigu, kol kas, universitete nepažįsti nieko – stovykloje pralauši ledus ir susipažinsi su didele studentų bendruomenės dalimi. Kol neužpuolė mokslai ir egzaminai – „Bermudai: All is lost“ yra dar viena galimybė pašėlioti ir linksmai pradėti studentišką kelionę, kuri, su laiku, pasidarys nebe tokia linksma, kaip būnant „fuksu“.

Ir galiausiai, bene svarbiausias dalykas – pirmakursių stovykla nutinka tik kartą gyvenime. „Fuksu“ būnama, dažniausiai, vieną kartą gyvenime. Gailėtis, kad nesudalyvavai, ateinančius 3-4 studijų metus ar net likusį gyvenimą yra tikrai nefaina. Sudalyvauk, nepasigailėsi!

Daugiau informacijos apie stovyklą ir registraciją į ją gali rasti čia.