MRU magistrantūros programa „Socialinis darbas“ Marijampolėje viršijo lūkesčius ir pritraukė net 30 magistrantūros pirmakursių. MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto (ŽVSF) dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė pažymi, kad studijų programos privalo atitikti regiono poreikius, ir MRU šios sinergijos ypač siekia.    

„Šių studijų aktualumas Marijampolės regione įrodo socialinio darbuotojo svarbą bendruomenėse. Nes būtent socialinis darbuotojas yra tas pagalbos specialistas, gebantis vertinti skirtingas rizikas ir skatinantis socialinius pokyčius, padedančius mažinti socialinę atskirtį bendruomenėje. MRU svarbu atliepti ne tik specialistų poreikį šalies mastu, bet ir atskiruose regionuose“, – sako prof. dr. O. Merfeldaitė.

Pasak Dekanės, programos „Socialinis darbas“ sėkmė tuo pačiu rodo ir pasitikėjimą MRU vykdomų studijų kokybe. Šios magistratūros  studijos yra orientuotos į kompetencijų, įgalinančių inicijuoti, koordinuoti, įgyvendinti projektus bei vadovauti socialinio darbo institucijoms, įgijimą. Programos absolventai galės dirbti savivaldybėse, vaiko teisių apsaugos tarnybose, savo žinias, grįstas moksliniais tyrimais, ir sugebėjimus pritaikyti valstybinėse, nevyriausybinėse ir privačiose socialinės globos ir paramos struktūrose.

Tai, kad Marijampolė taps universitetiniu miestu, lėmė gegužės 22 d. LR Vyriausybės priimtas nutarimas nuo 2024 m. spalio 1 d. reorganizuoti Marijampolės kolegiją prijungiant ją prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir įsteigiant MRU Sūduvos akademiją.

MRU pereina visos reorganizuojamos Marijampolės kolegijos teisės ir pareigos – Universitetas rūpinsis ir visų įsipareigojimų studentams pagal iki reorganizavimo pasirašytų studijų sutartis vykdymu. Tuo tarpu 2025 metais Sūduvos akademijoje MRU planuoja vykdyti priėmimą į bakalauro programas teisės, vadybos, finansų ir pedagogikos studijų kryptyse.

MRU rektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės teigimu, Marijampolei tapus universitetiniu miestu, bus daugiau galimybių spartinti regiono socialinę ir ekonominę pažangą, mažinti sostinės ir regionų atskirtį. 

„Susijungimas taip pat sudaro sąlygas gerinti studijų kokybę, atnaujinti studijoms pritaikytą infrastruktūrą, plėtoti mokslinius tyrimus ir pasiūlyti platesnį universitetinių studijų programų spektrą. Neabejojame, kad 2025 metais MRU Sūduvos akademijos pasiūlytos universitetinės studijos atlieps Marijampolės regiono abiturientų ir stiprių specialistų laukiančio verslo bei institucijų lūkesčius“, – teigia MRU rektorė  prof. dr. I. Žalėnienė.