MRU Studentų namai yra nuolat tobulinami atsižvelgiant į studentų poreikius ir pageidavimus. Pavyzdžiui, buvo atsisakyta dalies bendro naudojimosi sanitarinių patalpų, vietoje jų įrengiant sanitarines patalpas prie gyvenamųjų kambarių, įdiegta magnetinių praėjimo kortelių į pastatą sistema, leidžianti studentams visą parą laisvai įeiti ir išeiti iš pastato.

Taip pat, įrengti ramybę užtikrinantys mokimuisi skirti atskiri kambariai, laisvalaikio erdvės, daiktų saugojimo patalpa, kurioje laikinai išvykstantys studentai gali nemokamai laikyti savo daiktus. Tokiu būdu universitetas gerina studentų gyvenimo sąlygas bei kuria šiuolaikišką ir patrauklią infrastruktūrą. Be to, šiais metais yra vykdoma vieno iš dviejų Studentų namų pastato pusės renovacija. Jos metu yra numatyta prie gyvenamųjų kambarių įrengti virtuvėles, įkurti bendrą laisvalaikio praleidimo erdvę, įrengti papildomą garso izoliaciją tarp kambarių sienų.

Taip pat, patekimas į bendrabučio pastatą, aukštą ir kambarį bus galimas su viena magnetine kortele, kas padidins studentų saugumo ir privatumo jausmą.

 „Projektas atitinka šio laiko tendencijas ir poreikius, apjungia šiuolaikinio jaunimo gyvenimo būdą su patogumu, tvarumu ir kokybe. Studentai nori savo asmeninės erdvės, privatumo, saugumo, o šiuo projektu diegiami pokyčiai ir atliepia studentų pageidavimus“, – sako N. Jansonienė.

Šiuo metu vykdoma vieno iš bendrabučių renovacija nesukėlė būsimiems MRU studentams problemų dėl apgyvendinimo. „Šiemet apgyvendinome apie 90 proc. pirmakursių, tačiau universitetas nepaliko studentų, kuriems teks palaukti vietos Studentų namuose, nežinioje –  išspręsti šį klausimą padėjo sudaryta sutartis su kita mokslo įstaiga, kuri laikinai apgyvendino MRU studentus, kol bus baigta renovacija“, – teigia N. Jansonienė.

Bendrabutyje norintys gyventi studentai gali rinktis įvairių tipų kambarius – vienviečius, dviviečius ir triviečius. Kambarių kainos svyruoja nuo 100 iki 250 eurų per mėnesį, priklausomai nuo kambario tipo ir teikiamų patogumų. Pasak N. Jansonienės, vienvietis kambarys su privačiu sanitariniu mazgu yra pats paklausiausias ir pageidaujamas būsimų studentų.

Nors vietų MRU Studentų namuose skaičius nėra planuojamas didinti, niversitetas ir toliau investuoja į Studentų namų infrastruktūros atnaujinimą, siekdamas sudaryti studentams optimalias gyvenimo sąlygas ir kurti šiuolaikišką, patogią gyvenamąją aplinką​.