„Taip, reikia priimti daug naujų reikalavimų. Pradžioje gal ir sunkiau būna, bet matai, kad ne tau vienam. Ypač fizinis pasirengimas reikalauja darbo, nes visko lengva ranka čia nepasieksi, nes dabar vyksta pratybos, – sako mergina ir iš karto linksmai priduria – niekas dėl to nenumirė. Galima ir pakentėti. O kuo toliau, tuo lengviau būna.“

Rinkdamasi profesiją Miglė vadovavosi tuo pačiu principu ir ieškojo, kaip prisimena, kuo toliau „nuo popierių“, kur daugiau veiksmo. O pasirinkti ir domėtis karininko profesija, pasirodo, jai padėjo Akademijos atstovai, atvažiavę į jos mokyklą Antanavoje ir pristatęs studijas Akademijoje.

„Iki šio susitikimo apie Lietuvos karo akademiją nieko nežinojau, po jo – pati pradėjau domėtis. Vėliau dvi draugės įstojo į Lietuvos karo akademiją, todėl sekiau jų ir Akademijos naujienas socialiniuose tinkluose. Taip visos žinios apie Akademiją ir atkeliavo iki manęs“, – prisimena jau kariūne tapusi mergina.

Dabar Miglė žinių semiasi ir pagrindinius kario įgūdžius įgyja Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Linkime sėkmės jai ir kitiems kariūnams, kurie po Kariūno bazinį kario kurso duos Lietuvos kario priesaiką ir studijas tęs Lietuvos karo akademijoje.

Mūsų ginklas – mūsų mokslas, motinai Tėvynei!

Eimanto Genio nuotrauka