Tačiau kario tarnybą jis pradėjo anksčiau, tarnaudamas Krašto apaugos savanorių pajėgose, kur Bazinio kario savanorio įgūdžių kurso metu mokėsi pagrindinių karybos dalykų (judėti mūšio lauke, šaudyti, komunikuoti mūšio aplinkoje ir pan.), ugdė kario savybes (drąsą, patriotiškumą, pasiaukojimą, paklusnumą, savigarbą ir t. t.). Tik ten viskas vyko daug greičiau ir reikėjo per tris savaites įtvirtinti žinias.

Jokūbas paaiškina, studijas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje rinkosi ne iš karto, nes norėjo kaip daugelis, visų pirma išbandyti save ir pats sau patvirtinti, kad tikrai jam patinka karininko profesija ir save mato Lietuvos kariuomenėje.

„Jau anksčiau galvojau apie Akademiją ir studijas joje. Vis dėlto ėjau ten, kur dar galėjau pamatyti save ir pasakyti, kad šis noras teisingas, – prisimena vaikinas ir prisipažįsta, kad tuomet jam buvo labai sunku. – Viskas buvo nauja, tačiau tokie išbandymai ir sunkios situacijos labiau motyvavo, nes supratau, kad darau kažką prasmingo, dėl ko galima stengtis. Motyvacija ir kovos dvasia išliko toliau renkantis karininko kelią.“

Motyvacija, Jokūbas sako, niekur nedingo ir Kariūnų bazinio kario kurso metu: „Ko laukiau ir tikėjausi – viskas pasiteisino. Aišku, turėjau patirties ir tai man padėjo. Tada ir aš galėjau padėti kitiems, juos motyvuoti.“

Pasibaigus Kariūnų baziniam kario kursui, Jokūbas ir kiti kariūnai universitetines ir karines žinias tęs pačioje Akademijoje. Jeigu ir Tu galvoji apie bakalauro studijas ir karininko profesiją, daugiau informacijos gali rasti Lietuvos karo akademijos internetinėje svetainėje, kur pristatomi reikalavimai, tiksliai nurodoma, iš ko susideda konkursinis balas, vadinasi, ir kokius egzaminus dėl to reikia išlaikyti. Tiems, kurie dar svarsto arba nežino, ko klausti dėl studijų Akademijoje, tai geriausias informacijos šaltinis. Nuoroda stojantiesiems: https://bit.ly/3CCRIqx.

Mūsų ginklas – mūsų mokslas, motinai Tėvynei!

Eimanto Genio nuotrauka