Jis džiaugiasi, kad įspūdžiai geri ir sutinka, jam per pratybas padėjo tai, kad jau yra tarnavęs ir ragavęs pirmos kario „duonos“, kuri iš pradžių daugeliui nebūna tokia „skani“: „Studijų pradžia man patiko. Apie jas žinojau, nes ir kariūnus pažįstu. Kartais per pratybas net per lengva, atrodė, man būdavo. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktoriai ir jų darbas su mumis taip pat neleido sustoti ir visko bijoti. Nebaisu, kada ir griežčiau „paspausdavo“. Galiu tvirtai sakyti, kad čia matau daugiau galimybių tobulėti.“

„Aš vyresnis, esu tarnavęs kaip karys ir dirbęs kaip civilis. Vėl kitaip į visą tai žiūriu. Viskas čia, aptarnavimas, sudarytos sąlygos kariams atlikti tarnybą ir pan., ištobulėję, – paaiškina Simonas. – Rinkausi karininko kelią taip pat apsvarstęs. Nebuvo „nežinau, todėl darau, kas šauna į galvą ir tada žiūrėsiu, ar patiks“.

„Taip, iki šio kelio dar laukia keturi metai, kada ir suolą „trinsime“, ir miškuose „voliosimės“. Ne viskas gal ir patiks. Tačiau karys nepurkštauja“, – supranta vaikinas.

LKA pirmakursiai jau greitai, lapkričio 15 d., prisieks tarnauti Lietuvos valstybei ir visi eis kario keliu, kuris keturi metus ves iki karininko tarnybos kariuomenėje.

Daugiau informacijos, kaip pasirinkę karininko profesiją pradeda studijuoti kariūnai, galima rasti Akademijos internetinėje svetainėje, kur pristatomi reikalavimai, kaip įstoti į Akademiją, tiksliai nurodoma, iš ko susideda konkursinis balas, vadinasi, ir kokius egzaminus dėl to reikia išlaikyti. Tiems, kurie dar svarsto arba nežino, ko klausti dėl studijų Akademijoje, tai geriausias informacijos šaltinis. Nuoroda stojantiesiems: https://bit.ly/3CCRIqx.

Mūsų ginklas – mūsų mokslas, motinai Tėvynei!

Eimanto Genio nuotrauka