Taip, Akademijoje turi draugų, ir ne vieną! Ievos pažintis su kariuomene prasidėjo Lietuvos šaulių sąjungoje, kurioje sužinojo apie Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjuje. Todėl jaunoji šaulė nebelaukė, kaip sako – tiesiog širdis traukė ir kaip moksleivė rinkosi mokslus ten, kur juos galėjo derinti su kariniu rengimu, geriau pažinti Akademiją, lankytis jos renginiuose, bendrauti su kariūnais ir iš jų tiesiogiai gauti žinių apie mokslus ir gyvenimą Akademijoje.

„Negaliu sakyti, kad dabar viską žinau, – jau būdama kariūne, sako mergina, šiuo metu su kitais pirmakursiais išeidama Kariūnų bazinį kario kursą. – Tačiau dar giliau „įlendi“ į kariuomenės gyvenimą ir matai, kad tikrai nenori iš jo išeiti. Tada palygini, ko jau mokė licėjuje, su tuo, ką gauni čia, ir „sudedi visas žinias į savo galvą“.

Ieva patvirtina, todėl ir pati save gali motyvuoti, kai būna sunku, ir padėti kitiems, kuriems viskas nauja: „Kartais tiesiog reikia atkreipti dėmesį ir paklausti, kas nepavyko, padrąsinti, kad viskas bus gerai, „iškentėsime“. Save ir kitus nuteiki optimistiškai ir judi į priekį.“

Tą patį kariūnė pataria ir tiems, kurie dar svarsto arba tiesiog nedrįsta rinktis studijų Lietuvos karo akademijos. Svarbiausia – nepasiduoti. Jeigu dėl to reikia daugiau žinių, jas galima rasti Akademijos internetinėje svetainėje, kur pristatomi reikalavimai, tiksliai nurodoma, iš ko susideda konkursinis balas, vadinasi, ir kokius egzaminus dėl to reikia išlaikyti. Nuoroda stojantiesiems: https://bit.ly/3CCRIqx.

Mūsų ginklas – mūsų mokslas, motinai Tėvynei!

Eimanto Genio nuotrauka