Kariūnė supranta, dar prie daug ko reikės priprasti ir daug ko išmokti, nes pasirinko, kaip iš pradžių atrodo, karininko profesiją, kuri iš moters reikalauja daugiau ryžto ir noro nepasiduoti. „Taip, čia veiksmo daugiau ir reikalauja daugiau fizinio pasirengimo. Tačiau lygiai taip pat aš, kaip ir kitos kariūnės, sportuoju, laisvalaikis ir dabar pratybos mūsų aktyvios, kada visiems vienodai svarbus darbas ir sveikas užsispyrimas. Tai gera praktika, kas leidžia rinktis tai, ką norėsi daryti ateityje“, – paaiškina Patricija, nė negalvojanti su sportu atsisveikinti ir studijų metu.

Mergina patvirtina, todėl sprendimas renkantis profesiją ir studijas Akademijoje nebuvo „paskutinės minutės“: „Daug kas padėjo apsispręsti. Ir pomėgiai, sportas, ir asmenybės, kurios motyvavo mane, suteikė žinių apie Lietuvos kariuomenę ir Lietuvos karo akademiją.

„Pažįstu karininkę, kuri mokėsi Akademijoje. Ji studijavo anksčiau, kada, suprantama, tvarka kitokia buvo, taisyklės. Tačiau tikslas – tas pats. Kai sužinojo, kad ir aš noriu, planuoju stoti į Lietuvos karo akademiją, jos patarimai, galima sakyti, paskatino mane, supratau, kad verta pabandyti ir siekti to paties, – prisimena kariūnė. – Žinau, jeigu reikės, iš jos gausiu patarimų ir vėliau. Tai motyvuoja.“

Patarimų ir daugiau informacijos apie studijas galima rasti Akademijos internetinėje svetainėje, kur pristatomi reikalavimai, tiksliai nurodoma, iš ko susideda konkursinis balas, vadinasi, ir kokius egzaminus dėl to reikia išlaikyti. Tiems, kurie dar svarsto arba nežino, ko klausti dėl studijų Akademijoje, tai geriausias informacijos šaltinis. Nuoroda stojantiesiems: https://bit.ly/3CCRIqx.

Mūsų ginklas – mūsų mokslas, motinai Tėvynei!

Eimanto Genio nuotrauka