Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje karininkų rengimui keliami aukšti reikalavimai. Vienas jų – universitetinių studijų kokybė, kuriai skiriamas ypatingas dėmesys. Tai patvirtina Studijų kokybės vertinimo centro paskelbtos išvados, kad Akademijos dviejų vykdomų studijų krypčių (Gynybos studijų ir Viešojo administravimo) programos įvertintos teigiamai ir joms skirtas maksimalus 7 metų akreditacijos laikotarpis.

„Lietuvos karo akademijos bakalauro ir magistrantūros studijų programų turinį nuolat stebime ir atsižvelgdami į aplinkoje kylančius iššūkius bei pagrindinio mūsų socialinio partnerio – Lietuvos kariuomenės – poreikius atnaujiname. Siekdami gerinti jų kokybę, tobuliname visą studijų procesą, – tvirtina Akademijos prorektorius studijoms ir mokslui dr. Mantas Bileišis. – Tam pasitelkiamos įvairios priemonės: daug dėmesio skiriama dėstytojų dalykinių ir pedagoginių kompetencijų tobulinimui, kariūnams suteikiama galimybė kaupti žinias ir patirtį mokantis kitų šalių aukštosiose mokyklose, dalyvaujant Akademijos dėstytojų vykdomuose moksliniuose tyrimuose, kurių rezultatai vėliau integruojami į dėstomų dalykų programas, o glaudūs instituciniai ryšiai su Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomene užtikrina programų stabilumą ir tęstinumą.“

Ekspertai pažymi, kad Akademijos studijų programų tikslai atitinka pagrindinius šios aukštosios mokyklos strateginius tikslus, o turinys – profesinius karinės sistemos reikalavimus ir visuomenės poreikius, taip pat Europos aukštojo mokslo nuostatas.

Lietuvos karo akademijos bakalauro studijų programos visų pirma pritaikytos prie būsimų karininkų tarnybos ypatumų. Tačiau šių programų absolventai, po tarnybos išleisti į atsargą, taip pat sėkmingai gali dirbti pagal civilinę specialybę valstybės ar privačiame sektoriuje.

Akademija užima išskirtinę vietą tarp kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų, universitetinių studijų metu ypatingą dėmesį skirdama saugumo ir gynybos klausimams bei mokslinių tyrimų ir praktikos sąsajoms su jais. Studijų programos kokybe, populiarumu ir tarptautiškumu konkuruoja su kitų šalies universitetų programomis, čia studijas vis dažniau renkasi kitų šalių karo akademijų kadetai.

„Mūsų akademinis personalas yra kvalifikuotas, turi reikiamos mokslinės, pedagoginės ir praktinės patirties. Studentams taip pat dėsto aukštos kvalifikacijos mokslo laipsnius turintys užsienio dėstytojai. Daugelis kviestinių dėstytojų – pasaulyje pripažinti savo srities ekspertai ir profesionalai“, – paaiškina prorektorius ir atkreipia dėmesį į tai, kad Lietuvos karo akademijoje vykdomos šiuolaikiniais mokymo metodais ir moksliniais tyrimais grindžiamos studijos, kurios sulaukia teigiamo visuomenės įvertinimo ir užtikrina tinkamą išsilavinusio Lietuvos kariuomenės karininko parengimą.

Norintys tapti karininkais gali registruotis į pokalbį tiesiogiai Akademijos interneto svetainėje, stojantiesiems skirtame puslapyje „Nuolatinės bakalauro studijos“ (https://www.lka.lt/nuolatines-bakalauro-studijos).

Eimanto Genio nuotrauka