Siekdamas į šias studijas pritraukti kuo daugiau motyvuotų, aukščiausių rezultatų siekiančių studentų, LSMU Farmacijos fakultetas būsimiesiems pirmakursiams numatė  skatinamąsias tikslines 300 - 500 Eur dydžio vienkartines stipendijas, kurios bus skiriamos atsižvelgiant į stojimo ir studijų rezultatus bei kitus atrinktus kriterijus.

Ši skatinimo programa Farmacijos fakultete bus vykdoma 2023/2024 mokslo metais. Priemonės tikslas yra kompleksinis: siekiama ne tik motyvuoti mokyklų absolventus pasirinkti Farmacijos studijas LSMU, tačiau kartu skatinti studentus nuo pirmojo studijų semestro siekti aukštų studijų rezultatų. Lėšų „Jaunojo farmacininko“ stipendijai numatoma skirti  iš LSMU Farmacijos fakulteto pajamų už teikiamas mokslines paslaugas.

Svarbi Farmacijos fakulteto naujiena – ir vardinės iki 1000 Eur dydžio „Ateities farmacijos“ stipendijos, kurias suplanuota skirti aktyviems farmacijos studentams, pasiūliusiems inovatyvių idėjų mokslo ar tiriamajam darbui, farmacijos srities produktų plėtrai, tokiu būdu skatinant studentus kuo anksčiau įsijungti į mokslo veiklą, kurti ir įgyvendinti naujoves.

LSMU Farmacijos fakultete vykdomos Farmacijos studijos orientuotos į tarptautinio lygio kompetencijas farmacijos srityje. Studijos čia išsiskiria stipriu moksliniu pagrindu.

Itin stiprios – vaistų technologijos, farmacinės analizės ir susijusios vaistų tyrimų sritys, kuriose dirbama su pažangiausiomis technologijomis.

Fakulteto profilinės katedros įsikūrusios moderniame pastate, kuriame veikia net trys imitacinės mokomosios auditorijos – laboratorijos – vaistinės, E-recepto, sveikatos paslaugų, kuriose būsimieji vaistininkai studijuoja ir laiko atsiskaitymus šiuolaikiškoje ir profesinę aplinką imituojančioje aplinkoje.

LSMU Farmacijos studijų programą vertinę tarptautiniai ekspertai labai gerai ir gerai įvertino visas programos vertinimo sritis ir patvirtino, kad šios programos dėstytojai aktyviai dalyvauja mokslinių tyrimų veikloje. Taip pat kaip išskirtinė stiprybė pažymėtos Fakulteto patalpos ir metodiniai ištekliai.  Palyginamąjį vertinimą vykdžiusi tarptautinių ekspertų grupė LSMU Farmacijos fakulteto mokslinių tyrimų kokybę tarptautiniu lygiu įvertino ,,labai gerai“.

LSMU Farmacijos programos absolventai yra laukiami ir įsidarbina vaistinėse vaistininkais ar farmacinės veiklos vadovais, dirba farmacinės veiklos vadovais, atsakingais už didmeninį platinimą bei kitose pareigose didmeninės vaistų prekybos įmonėse.

Taip pat baigusieji šias studijas dirba kvalifikuotais asmenimis ar kitose pareigose vaistų gamybos įmonėse ir jų atstovybėse bei vaistų importo įmonėse, dirba įmonėse, teikiančiose paslaugas vaistų ir gretutinių produktų tyrimų, reguliavimo ar rinkodaros srityse ar teikia ekspertines paslaugas šiose srityse, dirba valstybinėse institucijose, vykdo Farmacijos krypties ar gretutines doktorantūros studijas LSMU ar dirba mokslo darbuotojais ir specialistais įvairiose mokslinių tyrimų įstaigose.