Žurnalą „Kur stoti 2022“ galite įsigyti visuose prekybos centruose, spaudos kioskuose ir knygynuose.

Internetu žurnalą galite užsisakyti tiesiai į namus (pristatymas nemokamas). Nuoroda užsakymui: https://www.kurstoti.lt/?eshop

Ką rasite žurnale?

Birželio 1-ąją, dar nesibaigus brandos egzaminų sesijai, Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje bus pradėti registruoti pirmieji prašymai priimti studijuoti. Kas svarbu rengiantis priėmimui į aukštąsias mokyklas pasakoja LAMA BPO prezidentas, profesorius Pranas Žiliukas.

„Šių metų bendrasis priėmimas – tarsi sugrįžimas į prieš keletą metų buvusią įprastinę tvarką: datos – tradicinės, studijų programų pasirinkimas – nusistovėjęs, populiariausios kryptys kinta nedaug. Vis dėlto, ekonominiai pokyčiai, tobulėjančios technologijos, besikeičiantis pasaulis ragina stengtis tapti savo valstybei reikalingais žmonėmis ir specialistais – ir pirmiausia gerai pasirengti studijoms“, – sako pašnekovas.

Naujajame žurnale „Kur stoti 2022“ apžvelgtos kokios naujovės laukia stojančiųjų 2022 metais, pateiktos universitetų ir kolegijų priėmimo taisyklės, konkreti kiekvienos specialybės konkursinio balo sandara, atskirieji priėmimai, ko reikės stojant, priėmimo datos, dokumentai, studijų kainos, tarptautinių užsienio kalbų egzaminų įvertinimai, profesinių mokyklų skiltis, dauk kitų dalykų ir 3 testai:

  • Kokią ateities profesiją atskleidžia jūsų problemų sprendimo būdas?
  • Koks jums tinkantis išsilavinimo lygis, jūsų savarankiškumo darbe laipsnis ir būsimo darbuotojo savybės?
  • Įvertinkite savo interesus.

Žurnale rasite visus Lietuvos universitetus, kolegijas ir profesines mokyklas: visų jų studijų programas į kurias šiemet galite stoti. Nagrinėjant atskirus universitetus, kolegijas ar atskiras programas, sunku pamatyti visą paveikslėlį – ką gali veikti gyvenime – kokios būna specialybės, ką gali studijuoti. Žurnale pateiktos visos specialybės, tad galima pamatyti bei pagalvoti apie variantus, kurių gal būt dar nesvarstėte.

Žurnale taip pat aprašytos visos studijų programos – ką studijuosite, jei pasirinksite vieną ar kitą studijų programą – sužinosi ne tik programos pavadinimą, bet galėsite suprasti ir kokius konkrečiai dalykus mokysitės ketverius artimiausius metus, pamatysite, kuo skiriasi panaši specialybė vienoje ar kitoje vietoje.

Konkursinio balo intriga – kaip buvo pernai?

Leidinyje taip pat pateikti aukštųjų mokyklų konkursiniai balai, su kuriais stojantieji pernai įsojo į vieną ar kitą studijų programą, t.y. koks pernai buvo minimalus stojamasis balas.

Visa tai ir dar daugiau rasite tik žurnale „Kur stoti 2022“.

Nuoroda užsakymui į namus (pristatymas nemokamas): 
https://www.kurstoti.lt/?eshop