Net septynias savaites abiturientai, turėjo galimybę nuotoliniu būdu, kartu su anglų kalbos mokytoja Vaida Mickiene, pasikartoti anglų kalbos gramatiką, teksto suvokimo užduotis ir lavinti kalbėjimo įgūdžius.

Galimybe papildomai pasiruošti anglų kalbos valstybiniam egzaminui, pareiškė norą virš 500 abiturientų. Patys aktyviausi ir kantriausi, nuotoliniu būdu, atliko įvairias užduotis, namų darbus, kalbėjimo dialogus, kas padėjo užpildyti žinių spragas ir egzamino dieną jaustis užtikrintai. Deja karantino metu, dauguma abiturientų, neturėjo galimybės kokybiškai praktikuotis ir gyvai bendrauti su savo bendraamžiais ar mokytojais, ruošiantis egzaminui, tad džiaugėsi sulaukę pagalbos iš šalies.

Anot Mykolo Romerio universiteto „4mm.Pasistiebk“ edukacinės iniciatyvos koordinatorės R. Vilnienės, toks pavyzdys, įkvepia kooperuotis bendrojo lavinimo mokykloms ir aukštojo mokslo institucijoms bei stiprinti abiturientų pasirengimą valstybiniams egzaminams: „Taip ne tik suteikiama pagalba mokiniui, bet ir stiprinamas jo pasitikėjimas savo jėgomis sėkmingai pasirinkti ir įstoti į pageidaujamas studijas. Tai buvo ypač svarbu, esant neįprastomis sąlygomis, visuotinio karantino metu“, - sako R. Vilnienė.

Nors viešumoje kilo daug diskusijų dėl valstybinių egzaminų svarbos ir organizavimo tvarkos, tačiau iniciatyvos „4mm.Pasistiebk“ anglų kalbos mokytoja Vaida Mickienė teigia, kad nereikia visos atsakomybės, dėl pasiruošimo valstybinių egzaminų laikymui versti nei mokytojui, nei mokyklai, nei ministerijai: „Per dvylika mokslo metų, moksleiviai turi patys žinoti, kad tiek, kiek jie dirbo ir įdėjo pastangų mokydamiesi, didžiąja dalimi priklauso tik nuo jų pačių. Tad svarbiausia, pasitikėti savo jėgomis ir laiku pasiruošti, o tinkama pagalba iš šalies yra prieinama, visiems jos ieškantiems. Šiais išmaniųjų technologijų laikais viskas yra įmanoma, daug paprasčiau ir greičiau, tačiau reikia nepamiršti, įdėti ir savo pastangų, atsirenkant ir įsisavinant reikalingą informaciją. O abiturientai, su kuriais teko dirbti buvo nuostabūs ir nuoširdžiai tikiuosi, kad ši pagalba jiems pravertė“,  – sakė V. Mickienė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, valstybinis anglų kalbos egzaminas yra vienas populiariausių tarp abiturientų. Jį pareiškė norą laikyti 18 tūkstančių 653 kandidatai.