Be savo darbų, Kamilė organizuoja paplūdimio tinklinio stovyklas Kanarų salose, Ispanijoje, ir yra dėstytoja European Sports Business mokykloje. Laisvalaikiu mergina aktyviai sportuoja, dalyvauja paplūdimio tinklinio turnyruose. Ji laisvai kalba trimis kalbomis ir galėtų 24/7 stebėti bet kokią sporto šaką, išskyrus šachmatus ar kriketą.

Kodėl pasirinkote studijuoti Sporto vadybą Kauno kolegijoje?

Po dvyliktos klasės baigimo žinojau, kad noriu studijuoti arba ką nors, kas man tikrai patinka ir yra įdomu, arba išvis nestudijuoti. Kas man patiko, patinka ir patiks visą gyvenimą yra ir buvo sportas. Taip pat visuomet buvau aktyvi ir iniciatyvi, tad žodis vadyba prie mano mylimos veiklos labai tiko. Kadangi savęs kaip trenerės, mokytojos (paradoksalu, nes taip ir neatitrūkau nuo akademinio pasaulio) ar kitaip su šios srities mokslu susijusiose srityse nemačiau, žodžių kombinacija sporto vadyba buvo puikus norimos krypties atspindys. Tuo metu šią programą siūlė dvi aukštąjį išsilavinimą teikiančios įstaigos, pasirinkau Kauno kolegiją intuityviai ir nepasigailėjau.

Kokia buvo mėgstamiausia studijų dalis?

Vienareikšmiškai turiu savo TOP trejetuką: sporto medijų vadyba, sporto marketingas ir užklasinė veikla (tinklinio treniruotės, savanorystė, dalyvavimas renginiuose ir t. t.).

Kokie buvo jūsų pirmieji žingsniai karjeros kelyje po studijų?

Nuo pat pirmo kurso jau darbavausi su studijų kryptimi susijusioje aplinkoje, o gavusi profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį greitai įsidarbinau BE1 Nacionalinėje futbolo akademijoje kaip rinkodaros specialistė, čia praleidau 2 metus. Tuomet nusprendžiau, kad noriu tobulinti savo sporto vadybos žinias ir išvykau studijuoti į Ispaniją, kur pabaigiau Tarptautinės sporto vadybos magistrą. Šioje šalyje likau tęsti savo veiklos, pradėjau gana greitai atrakinėti duris sporto, sveikatos komunikacijos bei rinkodaros srityse, kuriose dabar ir dirbu.

Kaip Jūsų dabartinis darbas susijęs su Sporto vadybos studijomis?

Mano pagrindinis darbas yra glaudžiai susijęs su vadybos moksluose tyrinėjamu dalyku – rinkodara, orientuojuosi sveikatos sektoriuje, kas tikrai nėra toli nuo sporto. O kadangi sportas ir sporto vadyba yra ir mano pomėgis, teikiu sporto marketingo paslaugas, bendradarbiauju su keletu paplūdimio tinklinio klubų Ispanijoje, dirbu su atletų bei komandų prekių ženklų vystymu. Taip pat kartą į metus su kolegomis organizuojame paplūdimio tinklinio stovyklas Kanarų salose. Todėl matote, jog nuo sporto vadybos taip ir nesu atsitraukusi nuo studijų baigimo. Dar vienas malonus iššūkis šiais metais, buvau pakviesta dėstyti European Sports Business mokykloje, kur išbandžiau savo akademinį vaidmenį dalindamasi skaitmeninio verslo, SEO, socialinių tinklų, komunikacijos valdymo ir medijų žiniomis. 

Kokia yra Jūsų kasdienė darbo rutina?

Jokios specialios darbo rutinos neturiu, rytas prasideda nuo kasdieninių užduočių, o darbo eigoje yra įvairių susirinkimų, strateginių veiksmų kūrimo, kūrybos. Dažniausiai dienos pabaigoje skiriu dar 1–2 valandas papildomiems projektams, bet juos traktuoju kaip savo pomėgį. Dirbu nuotoliniu būdu, tad labai svarbu kontroliuoti savo poilsio pertraukas ir žinoma po darbo užsiimti fizine veikla, leisti laiką su artimaisiais bei draugais.

Ar yra kokių nors projektų ar iniciatyvų, kuriuose dalyvaujate?

Dar vienas dalykas, kurio išmokau nuo pat paauglystės ir Kauno kolegijoje, jog savanorystė yra labai svarbi sudedamoji dalis mūsų gyvenime ir profesinėje karjeroje. Jau 3 metus savanoriauju organizacijoje Let’s Keep the Ball Flying, kur skatiname tinklinio vystymąsi skurdesnėse šalyse, padedame žmonėms integruotis į visuomenę per sportą.

Ar turite kokių nors patarimų dabartiniams ir būsimiems Sporto vadybos studentams?

Ignoruoti aplinkinių nuomonę, jog sporto vadyba nėra perspektyvi sritis. Naudotis praktikos, savanorystės galimybėmis, kalbėti su žmonėmis, klausti, būti aktyviems. Nebijoti nežinoti ko tiksliai nori (tai labai plati sritis), pažinti ir atsirinkti mėgstamiausias nišas mokantis, studijuojant, ieškant.