Penktadienį išplatintame švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime informuojama, kad pagrindinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 22 d. – liepos 21 d., pirmasis priėmimo etapas į aukštąsias mokyklas truks iki rugpjūčio 18 d., papildomas priėmimas – iki rugsėjo 4 d. Šiuos siūlymus pateikė švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sudaryta planavimo grupė dėl brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias mokyklas vykdymo, ministras tai patvirtino įsakymu. Siūlymai parengti atsižvelgiant į padėtį dėl karantino, kad būtų užtikrinta pakankamai laiko pasirengti egzaminams.

Pagrindinės brandos egzaminų sesijos, vyksiančios birželio 22 d. – liepos 21 d., rezultatai  bus  skelbiami iki rugpjūčio 5 d. Brandos atestatus mokyklos galės išduoti nuo rugpjūčio 7 d.  Brandos atestatui gauti reikės dviejų išlaikytų egzaminų: lietuvių kalbos ir literatūros ir vieno laisvai pasirenkamo.

PAGRINDINĖ SESIJA - Valstybiniai egzaminai:

Užsienio kalbos (anglų) kalbėjimo dalis - birželio 22, 23, 25 d.
Užsienio kalbos (rusų) kalbėjimo dalis - birželio 23, 25 d.
Užsienio kalbos (prancūzų, vokiečių) kalbėjimo dalis - birželio 25 d.

Lietuvių kalba ir literatūra - birželio 29 d.

Užsienio kalbos (prancūzų, vokiečių) klausymo, skaitymo, rašymo dalys - birželio 30 d.
Užsienio kalbos (anglų) klausymo, skaitymo, rašymo dalys - liepos 1 d.

Matematika - liepos 3 d.
Istorija - liepos 7 d.
Biologija - liepos 9 d.
Informacinės technologijos - liepos 13 d.
Geografija - liepos 15 d.
Užsienio kalbos (rusų) klausymo, skaitymo, rašymo dalys - liepos 17 d.
Chemija - liepos 20 d.
Fizika - liepos 21 d.

Pakartotinė egzaminų sesija bus vykdoma nuo liepos 22 d. iki rugpjūčio 4 d. Apeliacijų ir pakartotinės sesijos rezultatų skelbimo terminas – rugpjūčio 17 d.

Bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas prašymų registravimas vyks nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 18 d. Bendrasis priėmimas bus vykdomas dviem etapais.  Pagrindinio etapo metu kvietimai studijuoti bus paskelbti rugpjūčio 25 d., studijų sutartys pasirašomos rugpjūčio 26 – 28 d. Papildomas priėmimas prasidės nuo rugpjūčio 31 d. ir baigsis rugsėjo 11 d.

Aukštosioms mokykloms siūloma studijų pradžią pirmojo kurso studentams pavėlinti iki rugsėjo 14 d.


Neplanuojama keisti egzaminų užduočių dėl karantino

„Dabar svarbu nusiraminti ir labai rimtai pradėti ruoštis“, – šiandien vykusios spaudos konferencijos metu sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.  Pasak jo, kadangi egzaminai vyks vėliau, dalis pasirengimo galės vykti ir gyvai, mokyklose – manoma, kad birželio mėnesį.

„Mes Vyriausybėje tariamės, kad švelninant karantiną, būtų galima abiturientams pirmiesiems grįžti į mokyklas – laikantis saugumo reikalavimų, saugant savo, mokytojų ir kitų žmonių sveikatą“, – sakė A.Monkevičius.

Pasak ministro, neplanuojama keisti egzaminų užduočių ar temų dėl to, kad pasiruošimas vyksta karantino metu. „Nebent būtų kažkokia dalis kurso neišeita, tą reiktų pasitikslinti“, – sakė ministras.

Pasak A.Monkevičiaus, ministerija jau kreipėsi į merus, savivaldybių švietimo skyrius bei mokyklų vadovus, kad visi būtų „labai dėmesingi kiekvienam abiturientui“. „Per šį laikotarpį dėmesys abiturientams turėtų ne silpnėti, bet stiprėti“, – teigė A.Monkevičius.

 

Patvirtinta tvarka - žurnale KUR STOTI 2020

Portale www.kurstoti.lt nuolat skelbsime informaciją apie egzaminus, o pilną ir patvirtintą informaciją apie tai, kaip šiemet bus priimama į aukštąsias mokyklas, visas studijų programas ir konkursinius balus paskelbsime žurnale KUR STOTI 2020. Šiuo metu žurnalą rengiame - jis bus išleistas gegužės pradžioje. 

 

Vyksta išankstinė žurnalo KUR STOTI 2020 prekyba - į namus:

Internetu dabar galite iš anksto jį užsisakyti tiesiai į namus, išsiųsime kai tik bus išleistas, nuoroda užsakymui - https://www.kurstoti.lt/?eshop


Foto: 15 min.lt 

Straipsnio autorė: Žydronė Lukšytė