Šiaulių valstybinėje kolegijoje vykdoma Automatikos ir elektros inžinerijos studijų programa rengia labai plačių kompetencijų specialistus – gebančius projektuoti energijos tiekimo ir automatikos sistemas, organizuoti elektros ir automatikos įrenginių montavimą, eksploatavimą ir remontą, suprantančius, kaip valdomos automatikos sistemos. Programos absolventai gali dirbti elektros inžinieriais elektros tinklų įmonėse ir įmonėse, eksploatuojančiose, montuojančiose ir remontuojančiose elektros įrenginius, jų valdymo sistemas, užsiimančiose technologinių procesų automatizavimu.

Per trejus (nuolatinės studijos) arba ketverius (ištęstinės studijos) metus studentai mokosi būsimiesiems inžinieriams reikalingų bendrųjų (bendroji psichologija, fizika, matematika, specialybės užsienio kalba ir kt.) ir su elektra bei automatika susijusių specialiųjų (automatikos pagrindai, elektriniai matavimai, loginių valdiklių programavimas, pastatų stebėjimo ir valdymo sistemos, technologinių procesų automatizavimas ir kt.) dalykų. Tai tikrai įtraukiančios ir įdomios studijos. Jas dar patrauklesnes daro keturios skirtingos praktikos, atliekamos pažangiose įmonėse: Elektromontavimo, Elektros įrenginių montavimo ir eksploatavimo, Automatikos įrenginių montavimo ir eksploatavimo ir Baigiamoji. Studentai naudojasi modernia įranga, jiems dėsto patyrę srities specialistai. Automatikos ir elektros inžinerijos studijų programa yra tarpkryptinė,  apima elektros inžinerijos ir elektronikos inžinerijos krypčių dalykus. Toks derinys šiuolaikiniam elektros inžinieriui tikrai naudingas. Elektros inžinierius savo darbe susiduria su sudėtingais elektronikos įtaisais ir jų sistemomis, todėl jam pravers ne tik žinios ir įgūdžiai, susiję su įprastais elektros inžinieriui dalykais, bet bus naudingas ir gebėjimas taikyti šiuolaikines procesų stebėjimo ir valdymo technologijas.

Automatikos ir elektros inžinerijos programos studentai turi visas galimybes naudotis mainų programa ERASMUS+: sutartys su Bulgarijos, Portugalijos, Turkijos ir Vengrijos aukštosiomis mokyklomis leidžia išvykti ten studijuoti arba atlikti praktikos.

Gandas apie puikų šios srities specialistų parengimą Šiaulių valstybinėje kolegijoje sklinda, todėl įmonių atstovai atvyksta į aukštąją mokyklą, kad dar tik būsimiems absolventams pasiūlytų konkrečių darbo vietų.

Norintys dar labiau plėsti savo žinias ir kompetencijas gali išbandyti galimybes toliau studijuodami universitetuose pagal technologijos mokslų studijų srities elektronikos ir elektros inžinerijos studijų krypties programas.

Šiaulių valstybinė kolegija siūlo įdomias studijas pasiryžusiems tapti automatikais ir elektrikais, t. y. specialistais, kurie geba padaryti taip, kad elektra automatinėms sistemoms suteiktų gyvybę. Lieka tik apsispręsti ir drąsiai pasirinkti darbo vietą garantuojančią studijų programą.

Daugiau informacijos apie šią ir kitas studijų programas, vykdomas Šiaulių valstybinėje kolegijoje, galite rasti ČIA.

Sekite ŠVK naujienas socialiniame tinkle.