Numatyta, kad Kūrybinių industrijų laboratorijoje vyks neformalūs susitikimai su srities profesionalais ar VGTU absolventais – seminarų, projektų ar dirbtuvių metu jie dalinsis savo patirtimi ir skatins studentus kūrybiškai pažvelgti į įvairias problemas.

„Kiekvienais metais vis daugiau abiturientų renkantis kūrybinių ar pramogų industrijų studijas, prognozuojamas 5–8 proc. kasmetinis sektoriaus augimas. Tuo pačiu didėja ir darbdavių jauniems specialistams keliami reikalavimai. Vieni pagrindinių – naujausios technikos galimybių išmanymas bei mokėjimas su ja dirbti”, – teigia VGTU Kūrybinių industrijų laboratorijos vedėjas Vytenis Mockus.

Į laboratorijoje sukauptą techniką investuota daugiau nei pusė milijono litų, dar ketvirtadalis tiek skirta patogių patalpų įrengimui.

Naujojoje Kūrybinių industrijų laboratorijoje VGTU studentai naudodamiesi profesionalia įranga galės įrašyti ir apdirbti video siužetus bei garso takelius, taip pat užsiimti grafinių darbų kūrimu, studijine fotografija bei modeliuoti kitokių medijų turinį. Pavargę ar stokodami naujų idėjų jie galės pailsėti filmų peržiūrų salėje, kurioje įdiegta ir 3D vaizdo įranga.

Laboratorijoje jau įvyko pirmieji praktiniai seminarai – besimokydami naudotis įranga VGTU Kūrybinių industrijų studentai sukūrė porą filmukų apie tai, ką veikia kūrybines industrijas veikiantys žmonės, ir apie tai, kaip jaučiasi studijas VGTU pasirinkę užsieniečiai, atvykę čia pagal „Erasmus“ mainų programą.

Studentų sukurtus video siužetus galite peržiūrėti spausdami nuorodas čia: „Profesija Kitaip“ ir „The Erasmus experience at VGTU“.

Norėtum daugiau sužinoti apie VGTU studijų programas? Spausk čia.