Lietuvos geotechnikų draugijos (LGD) pirmininkas dr. Darius Macijauskas ir įmonės skyrusios stipendijas: UAB „CSD Inžinieriai“, UAB „Geogrupė“, „Sarl-S GeoMint“, UAB „Geotechnikos Grupė II“, UAB „Pamatų ranga“, UAB „Viadukas“ ir UAB „Vilniaus Rentinys“, Statybos inžinerijos studijų programos Geotechnikos specializaciją pasirinkusiems šešiems trečiakursiams skyrė metinę stipendiją – po 200 eurų kas mėnesį.

Geotechnikų darbas yra itin svarbus – šie specialistai atlieka grunto inžinerinius tyrimus bei juos įvertina, analizuoja bendrą pagrindo ir statinio darbą, dirba su naujomis inovatyviomis pamatų įrengimo technologijomis bei naujausiais skaičiavimo metodais, rengia geotechninio projektavimo ataskaitas, todėl be jų indėlio neiškiltų nė vienas statinys. Vis dėlto, šių specialistų visame pasaulyje vis labiau ima trūkti. Tam, kad į studijas pritrauktų daugiau studentų, vėliau ateisiančių į darbo rinką, verslo atstovai įsteigė skatinamasias stipendijas.

„Jim Ryun žodžiais tariant, motyvacija yra tai, kas paskatina pradėti, o įprotis yra tai, kas neleidžia sustoti. Tad tikimės, jog šios stipendijos taps įpročiu – tuomet atsiras daugiau studentų, po to – naujų specialistų, kurie ateis į darbo rinką. Ir tai bus mūsų visų laimėjimas“, – dėkodamas kalbėjo VILNIUS TECH mokslo ir inovacijų prorektorius prof. dr. Dalius Navakauskas.

Susitikimo metu prorektorius taip pat įteikė verslo atstovams specialias padėkas už bendradarbiavimą su VILNIUS TECH bei kvietė teikti siūlymus baigiamųjų darbų temoms, ragino prisidėti savo profesinėmis žiniomis konsultuojant studentus jiems rengiant baigiamuosius darbus ar kursinius projektus.

SF dekanas doc. dr. Remigijus Šalna taip pat dėkojo verslininkams už investicijas į naują būsimų geotechnikų kartą, ir pabrėžė šių stipendijų svarbą studentams, besirenkantiems reikalingą specialybę. 

Pasak SF studijų, komunikacijos, alumnų ir partnerystės prodekanės doc. dr. Loretos Kanapeckienės, verslo įsitraukimas į studentų ugdymą yra svarbus, siekiant juos sudominti statybos rinkai labai reikalingomis specialybėmis. 

Paskatas gavo šie studentai, pasirinkę geotechnikos specializaciją, ir buvo atrinkti pagal akademinį pažangumą: Gerda Adžgauskaitė, Inesa Bukinaitė, Laimonas Valentukevičius, Vanesa Vilbrantaitė, Benas Vinciūnas ir Ieva Žutautaitė. Susitikimo metu būsimieji specialistai gavo verslininkų patarimų –  susitelkti į mokslus, o ne į darbą studijų metu ir praktikos semtis vasaromis. Pasak verslo atstovų, darbo rinkoje vertingesni tie darbuotojai, kurie patirties sėmėsi ir užsienyje, todėl skatino jaunuolius pasinaudoti „Erasmus+“ galimybėmis. Jiems dėstantis doc. dr. Šarūnas Skuodis patarė semtis kuo daugiau žinių, nes šiuolaikiniams darbdaviams reikia pačių geriausių specialistų.