Šiemet AB „Litgrid“ su VILNIUS TECH pasirašė paramos sutartį, kuria įmonė 2024-2027 m. įsipareigojo skirti 18 tūkst. eurų paramą VILNIUS TECH Elektronikos fakulteto studentams. Stipendijos bus skiriamos pažangiausiems Automatikos ir Elektros energetikos inžinerijos studijų programų pirmakursiams ir antrakursiams. 

Rugsėjo 25 d. Automatikos pirmojo kurso studentui Matui Gabriūnui ir Elektros energetikos inžineriją studijuojančiam pirmakursiui Danieliui Juškai įteiktos pirmosios AB „Litgrid“ stipendijos. Abiems studentams atiteko po 1500 eurų.

VILNIUS TECH rektorius prof. dr. Romualdas Kliukas padėkojo AB „Litgrid“ atstovams už elektros inžinerijos krypties studijų rėmimą, kuris skatina studentus rinktis strategiškai svarbias specialybes ir kurti Lietuvos energetinę ateitį. Rektorius paragino studentus savo patirtimi pasidalinti su moksleiviais, kurie ruošiasi studijuoti.

Pirmąsias stipendijas gavusiais studentais džiaugėsi ir įsiliejus į elektros energetikų būrį sveikino AB „Litgrid“ Žmonių ir kultūros skyriaus projektų vadovė Živilė Jakimavičienė. Pasak įmonės atstovės, energetikos sektorius yra vienas įdomiausių ir pažangiausių sektorių, kuriame kiekvienas absolventas ras sau tinkamą darbo vietą ir galės asmeniškai prisidėti prie energetikos transformacijos ir reikšmingų pokyčių joje.

Atsinaujinančių energijos išteklių centro vadovas Ignas Junevičius pabrėžė ypatingą atsinaujinančių išteklių įtaką energetikos sektoriui ir elektros inžinerijos krypties specialistų trūkumą. Pasak AB „Litgrid“ Atsinaujinančių energijos išteklių centro vadovo, specialistų trūksta jau dabar, o ateityje poreikis tik augs, Lietuvoje vykstant energetikos sistemos transformacijai.

VILNIUS TECH EF Elektros inžinerijos katedros vedėja prof. dr. Sonata Tolvaišienė dėkojo AB „Litgrid“ atstovams už iniciatyvą ir įsiliejimą į motyvuotus studentus palaikančių įmonių būrį. Ji džiaugėsi, kad AB „Litgrid“ skiria didžiulį dėmesį VILNIUS TECH studentams, priimdama juos į pažintines ekskursijas ir skirdama paramą, kuri augina susidomėjimą elektros inžinerijos studijomis.