Konferencijoje susitiks 10 doktorantų iš 5 Europos aukštųjų mokyklų. Dviejų dienų trukmės renginys kviečia mokslininkus ne vien dalintis savo tyrimais, bet ir gilinti žinias patyriminiu būdu bei plėsti akiratį išbandant naujas formas ir metodus.

Jaunieji mokslininkai skaitys pranešimus Rokiškio krašto muziejuje – dvare, lankysis „Dingęs Štetlas“ Šeduvos žydų istorijos muziejuje bei dalyvaus seminaruose. Ypatingas konferencijos svečias – Rainer Mahlamäki (Suomijos architektų įmonė „Lahdelma & Mahlamäki Architects“), unikalios architektūros muziejaus „Dingęs Štetlas“ autorius.

„Džiaugiamės, kad doktorantai dalinasi savo tyrimais platesniame mokslininkų rate bei turi galimybę semtis patirties iš pasaulinio lygio profesionalų. Rainer Mahlamäki pristatymas – neabejotinai vienas laukiamiausių susitikimų“, – teigia VILNIUS TECH AF mokslo prodekanė dr. Eglė Bagušinskaitė. 

Konferencijoje ypatingas dėmesys skiriamas ugdyti tyrėjui reikalingas kompetencijas: galimybė ne tik gauti vertingas įžvalgas, bet ir pažvelgti į tyrinėjamus objektus kitu kampu, pradedant nuo paties kūrinio autoriaus sumanymo. Doktorantai taip pat dalyvaus dr. Mindaugo Reklaičio organizuojamame akademinio rašymo seminare, kuris padės mokslininkams konstruoti tyrimus kūrybiškiau.

Antrąją susitikimo dieną mokslininkai skaitys pranešimus, recenzentai dalinsis įžvalgomis ir vyks atviros diskusijos. Dalyvių nagrinėjamos mokslinės temos itin įvairios: nuo Turkijos iki Ukrainos bei Lietuvos; nuo barokinės architektūros iki kraštovaizdžio, socialinio būsto, vaikų aplinkos suvokimo ir kitų tyrimų.

Nuo 2020 m. konferencija rengiama bendradarbiaujant su Rygos technikos universitetu (RTU) ir Kauno technologijos universitetu (KTU), kasmet susitinkant vis kitoje aukštojoje mokykloje. Konferencijos ištakos – nuo 1999 m. rengti „K. Šešelgio skaitymai“, skirti pagerbti reikšmingą lietuvių urbanistikos mokslininką Kazį Šešelgį. 

Šiandien sėkmingų partnerysčių dėka konferencija įgijusi tarptautinį mastą ir suteikia galimybę tyrėjams augti atveriant platesnę geografiją ir dar išradingesnį mąstymą.

Konferencijos partneriai ir rėmėjai: Rokiškio krašto muziejus – dvaras, „Dingęs Štetlas“ Šeduvos žydų istorijos muziejus, AB „Rokiškio sūris“, restoranas „Šeduvos malūnas“, gastrostudija „Šaukštas ir šakutė“.

Daugiau apie konferenciją – čia.