Trys studentai iš Mechanikos fakulteto (MF) ir vienas iš Elektronikos fakulteto (EF) gaus po 300 eurų per mėnesį, visą 2024-2025 mokslo metų laikotarpį. Stipendininkai atrinkti pagal akademinį pažangumą ir motyvaciją. 

Taip pat pagal šią sutartį studentai galės atlikti praktiką, vykti į pažintines ekskursijas bendrovėje, o jos specialistai skirs dėmesio jaunųjų kūrėjų akademiniams darbams, skaitys paskaitas aktualiomis temomis, konsultuos karjeros klausimais. Su „Grigeo Group“ studentai galės susitikti ir kitais metais vyksiančiose karjeros dienose.  

Susitikimo metu VILNIUS TECH strateginės partnerystės prorektorius doc. dr. Adas Meškėnas, Strateginės partnerystės centro vadovė dr. Milena Seržantė ir „Grigeo Group“ vadovas T. Jozonis aptarė vis didėjantį inžinierių trūkumą Lietuvoje bei jų svarbą technologijų vystymuisi, moksleivių, ypač merginų, pritraukimą į inžinerinius mokslus bei Lietuvos kūrėjų pranašumą kuriant inovacijas.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie VILNIUS TECH studentų ugdymo Mechanikos ir Elektronikos fakultetuose. Inžinerija – tai itin svarbi sritis ne tik pramonės, bet ir viso šalies technologinio vystymosi kontekste. Norime įkvėpti jaunus specialistus siekti profesinių aukštumų, suteikiant jiems galimybę pažinti moderniąją inžineriją iš arti. Ši partnerystė įgalina mus, kaip sektoriaus atstovus, teikti ne tik stipendijas, tačiau ir organizuojamų paskaitų, ekskursijų bei praktikų metu kurti naujas galimybes būsimiems inžinerijos lyderiams. Investicija į jaunuosius talentus – tai investicija į visos pramonės ateitį“, – sako grupės vadovas Tomas Jozonis.

EF dekanas doc. dr. Artūras Medeišis teigia, jog stipendijos – tai vertinga investicija į rytojaus kūrėjų ateitį. „Stipendijų iniciatyvos stiprina ryšius tarp aukštojo mokslo institucijų ir verslo bendruomenės. Tai ne tik padeda formuoti studentų karjeros kelią, bet ir užtikrina, kad įmonės gautų gerai parengtus, modernioms darbo rinkos reikmėms pritaikytus specialistus.“

Tuo metu MF dekanas doc. dr. Justinas Gargasas sako, jog gamybos inžinerija ir valdymas, mechatronika ir robotika – vienos sparčiausiai besivystančių mokslo ir pramonės šakų, kurios pastaraisiais metais vis labiau yra skaitmenizuojamos, o šių sričių specialistų poreikis tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungos šalyse vis sparčiau auga.

„Džiaugiuosi, kad „Grigeo Group“ prisideda prie VILNIUS TECH Mechanikos fakulteto studentų skatinimo, įtraukimo į savo veiklas ir skiria skatinamąsias stipendijas, kurios studentams – svarbus įvertinimas už jų gerus mokymosi rezultatus. Užsimezgusi partnerystė tarp vieno stipriausių techniškųjų universitetų VILNIUS TECH ir „Grigeo Group“, padės auginti kvalifikuotus specialistus, kurie prisidės prie technologinės pažangos augimo ne tik Lietuvoje bet ir pasaulyje“, – sako Mechanikos fakulteto dekanas doc. dr. J. Gargasas.