Planuojama, jog pirmosios stipendijos bus išdalintos vasario mėnesį, įvertinus studentų pirmosios sesijos rezultatus: didžiausią akademinį pažangumą pasiekęs studentas gaus 5 tūkst. eurų, antrasis – 3 tūkst., o trečiasis – 2 tūkst. eurų metinę stipendiją. Atsižvelgiama bus ir į studentų pilietiškumą, visuomeniškumą.

Pasak sutartį pasirašiusio VILNIUS TECH rektoriaus R. Kliuko, tokios stipendijos yra itin reikalingos ir skatina būsimuosius studentus rinktis Statybos inžineriją. O šios srities specialistų šiuo metu rinkoje ypač trūksta.

A. Zubas pasakojo, jog šią stipendiją su broliu įsteigė, norėdami išreikšti padėką savo tėvams.

„Mūsų vienas iš tikslų – pratęsti savo tėvų inžinierių atminimą, padėkoti jiems už duotą pagrindą gyvenime. Taip pat norime padėti ir jaunajai būsimų inžinierių kartai įsitvirtinti pradėjus naujus mokslus“, – sako D. Zubas.

Inž. Gediminas Zubas (1928-2022) – viena iškiliausių savo laikmečio asmenybių. Beveik visą savo darbinės karjeros laikotarpį – 29 metus – jis dirbo Panevėžio statybos treste (dabar – AB „Panevėžio statybos trestas“) vyriausiuoju inžinieriumi bei valdytoju. Jo vadovaujama, valstybinius apdovanojimus gavusi įmonė, buvo didžiausia to meto statybos įmonė Panevėžyje ir iš esmės kūrė ir pastatė visą Panevėžį: didžiąsias to meto gamyklas, remonto dirbtuves ir cechus, mokyklas ir vaikų darželius, ligonines ir poliklinikas, gyvenamųjų namų kvartalus bei kultūros ir poilsio objektus, taip pat ir garsųjį Juozo Miltinio dramos teatrą.

Įmonės veikla neapsiribojo Panevėžiu: vadovaujant Gediminui Zubui, darbai buvo vykdomi ir Talino olimpiniame kaimelyje, Operos ir Baleto teatre bei Sporto rūmuose Vilniuje, įvairiausi objektai pastatyti Kėdainių, Biržų, Rokiškio, Ukmergės, Ignalinos rajonuose – nuo gamyklų iki poilsiaviečių.

Vienas didžiausių inžinieriaus Gedimino Zubo pasiekimų – su žmona Julija sukurta darni šeima ir dosniai įskiepytos vertybės sūnums Artūrui, Dariui bei anūkams Dominykui, Gediminui, Matui, Viltei ir Simonui.