Floristo ir dekoratyvinio apželdinimo profesijos išties paklausios. Tiesioginis sąlytis su gamta, tvarumu ir truputis fantazijos gali net ir iš pievoje augančių augalų sukurti stebuklą. Todėl dalyviai ir nekantravo atlikti praktinę konkurso užduotį – sukomponuoti savo stebuklingą Joninių vainiką bei jį pademonstruoti ant savo asistentų-modelių.

Panevėžio mokymo centro kiemelis kvepėjo ir margėjo įvairiausiais augalais bei gėlėmis. Akį traukė ryškūs rugiagėlių ir ramunių žiedai, jaunų smilgų daigai ir meistriškai susukti krienų lapai. Augalų menininkai kelias valandas plušėjo stengdamiesi įdėti visas savo pastangas (ir dar truputėlį magijos!) į savo žaliąsias karūnas. Ritualiniai Joninių vainikai puošė tiek bendramokslių, tiek ir pačių dalyvių galvas.

Renginys pritraukė ir žiniasklaidos dėmesį – operatoriai sukosi filmuodami pynimo magijos procesą, o žurnalistai nekantravo pakalbinti kuo daugiau būsimųjų floristų bei dekoratyvinių apželdintojų.

Po sunkaus komisijos darbo ir nelengvų sprendimų A kategorijos I vieta atiteko Monikai Narbutienei (Panevėžio mokymo centras), II vieta – Rūtai Sakalauskaitei (Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras) ir III vieta – Editai Lukošiūnienei (Zarasų profesinė mokykla).

B kategorijos nugalėtojai: I vieta – Emilijai Sinkutei (Joniškio žemės ūkio mokykla), II vieta – Ramunei Kasparavičiūtei (Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras) ir III vieta – Viktorijai Steponovaitei – (Biržų technologijų ir verslo mokymo centras (Vabalninko skyrius)).

Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyvavusiems už nuoširdų bei kruopštų darbą!

Tikimės, jog kitais metais išvysime dar daugiau dalyvių skaičiaus bei išvysime daug daugiau žavių vainikų!

O jeigu Jūs norite tapti šio konkurso dalyviu ir atstovauti Panevėžio mokymo centrą, rinkitės floristo ar dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo profesiją.

Žurnalistų užfiksuotas akimirkas galite pamatyti čia ir čia.