Pirmasis – Aivaras Butkevičius

Nuo trejų metukų stebėjęs, ką mama veikia virtuvėje, Aivaras rimtai susidomėjo kulinarija. Jau būdamas ketverių, jis prašydavosi gaminti kartu. Gavęs iš mamos tešlos lipdyti virtinukus ar koldūnus jausdavosi laimingas, o pati mama džiaugėsi, jog sūnus pasiruošęs jai padėti. Penkerių Aivaras jau mokėjo sutepti sumuštinį, skusti bulves ir kepti kiaušinienę, prižiūrimas mamos ar tėčio. Po metų jaunojo virėjo gabumai dar labiau paaugo – jis nustebino savo tėvus ir darželio auklėtoją pateikęs kotletukus baltame padaže su bulvių koše ir kopūstų salotomis.

„Tai buvo mano pakilimas... Jau tada pradėjau svajoti, kad užaugęs dirbsiu virėju.“ – teigia A. Butkevičius.

Ir talentingasis kulinaras neketino sustoti, jo susidomėjimas maisto gamyba tik augo. Mokykloje toliau tobulinęs savo įgūdžius, po 10 klasių jis įstojo mokytis virėjo profesijos. Pasak paties Aivaro, „pradžia buvo gal ir baugoka, bet, kai norai dideli, niekas nebaisu“.

Su mainų programa Aivaras aplankė Ispaniją ir Italiją, iš kur pasisėmė nemažai patirties. O toliau viskas vyko ypač sėkmingai – atlikta praktika aukštai vertinamame restorane „Dejà vu“, iš kur virėjas gavo aukščiausiąjį įvertinimą ir pakvietimą prisijungti prie virtuvės komandos. Šitaip pabaigęs mokslus ir įgijęs virėjo specialybę Aivaras įsidarbino restorano virtuvėje.

„Dirbau sunkiai ir ilgas valandas, bet tai neišgąsdino manęs, aš tik dar labiau sustiprėjau.“ – prisipažįsta jis.

Kitais metais Aivaras išvyko į Vilnių toliau tobulėti. Išbandęs save skirtingose virtuvėse, dabar jis dirba Lietuvos nacionalinio dramos teatro gastrobaro-kavinės „Nacionalinė“ virtuvėje. Taip pat turi ir savo verslą – gamina užkandžius pagal užsakymą. Pasak jo, „labai malonu, kai grįžta laimingi klientai ir pakartotinai užsakinėja mano ruoštus užkandžius, parašo malonius atsiliepimus, tai labai paglosto širdį.

Antroji – Gabrielė Janušauskaitė

Gabrielės svajonės susieti gyvenimą su maisto gaminimu taip pat susiformavo vaikystėje. Nuo pat mažens ji žaisdavo restoraną su savo vyresniąja sese. Vyresnėlė degustuodavo Gabrielės pagamintus kulinarinius gaminius. Susidomėjimą virtuve pridėjo ir tėtis – pasak Gabrielės, „jis gamina netradiciškai, tačiau su daug meilės ir eksperimentų“.

Atsikrausčiusi su šeima į Panevėžį, Gabrielė ilgai nelaukdama rinkosi virėjo profesinius mokymus. Mokslo metai nenuėjo veltui – ji iki šiol negaili pagyrų mokytojams:

„Visi mokytojai tave prižiūri kaip savo vaiką, už kiekvieną išgyvena vienodai ir atiduoda viską ką gali, jog tau pavyktų žengti į gyvenimą tvirta koja.“

Atlikusi praktiką restorane, Gabrielė ten pasiliko dirbti dar ketveriems metams. Vėliau ji išvyko į Italijos Alpes dirbti restorane bei tobulinti savo maistinius įgūdžius.

Dabar Gabrielė sėkmingai tęsia savo karjerą Panevėžyje – nors ir baigė logistikos vadybos studijų profesinį bakalaurą, tačiau vis tiek pasiliko prie širdžiai mielo darbo – virėjo. Ji yra trijų restoranų, įsikūrusių miesto centre, virtuvių vadovė: prižiūri virėjų darbą, derina skonius, kuria meniu patiekalus, atlieka virtuvės administracinius darbus, apmoko naujus darbuotojus bei konsultuoja senuosius.

Mes didžiuojamės Aivaro ir Gabrielės sėkmėmis bei kviečiame Jus siekti savo svajonių! O jeigu ir Jums maisto ruošimas suteikia beribį malonumą, kviečiame įgyvendinti savo troškimus Panevėžio mokymo centre. Virėjo specialybė padės jums ne tik atrasti naujų skonių bei gaminimo technikų, bet ir įkurtas verslas galės džiuginti būsimus klientus.

Susisiekite su mumis jau šiandien ir sužinokite daugiau apie virėjo mokymo programą Panevėžio mokymo centre!