Svečiams iš užsienio ir kolegijos bendruomenei Tarptautinės savaitės metu organizuoti įvairūs edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės ir seminarai, suplanuota aktyvi kultūrinė, socialinė, pažintinė programa.

Tarptautinės savaitės veiklos prasidėjo susipažinimu su institucijomis ir kultūromis. Tarptautinės savaitės dalyvius pirmiausia pasveikino kolegijos direktorė dr. Lina Tamutienė. „Erasmus+“ mentorė Elžbieta pristatė Lietuvą, pamokė lietuviškų žodžių, svečius pakvietė į smagią viktoriną. Tarptautinių ryšių koordinatorė Guoda renginio dalyvius supažindino su kolegija ir aukštosios mokyklos vykdoma veikla. Dalyviai pristatė universitetus, iš kurių jie atvyko.

Po pietų vyko kultūrų prisistatymai. Kiekvienos šalies atstovai atsivežė dalelę savo šalies: saldumynų, gėrimų, suvenyrų ir pan. ŠVK Tarptautinių ryšių komanda pasipuošė Lietuvos tautiniais drabužiais, pasiūlė svečiams lietuviškų gardėsių. Į kultūrų prisistatymo renginį buvo kviečiama ir kolegijos bendruomenė, tad visi renginio dalyviai turėjo puikią galimybę neformaliai pabendrauti.

Antroji diena buvo skirta viešnagei Sveikatos priežiūros fakultete. Fakulteto prodekanė dr. Lina Garšvė, Biomedicinos mokslų katedros ir Socialinio darbo katedros vedėjos svečiams aprodė materialinę studijų bazę, kvietė patirti studijas praktinėse veiklose. Reabilitacijos katedros vedėja suorganizavo jogos užsiėmimus su „Šiaulių letenėlės“ šuniukais. Po pietų svečiai vyko į Šiaulių miesto savivaldybės dienos socialinės globos centrą „Goda“, kuriame susipažino su centro teikiamomis paslaugomis, klausėsi spalvų orkestro koncerto, patys bandė groti orkestro instrumentais.

Trečioji diena buvo skirta susipažinti su Verslo ir technologijų fakultetu. Fakulteto dekanė dr. Ingrida Vaičiulytė svečiams aprodė studijų bazę, pasiūlė pasivažinėti Transporto inžinerijos katedros studentų sukonstruotais triratukais. Vėliau vyko ŠVK dėstytojos Robertos Stonkutės užsiėmimas Šiaulių dailės galerijoje. Dieną dalyviai užbaigė ekskursija į „Rūtos“ šokolado fabriką, kuriame ne tik susipažino su šokolado istorija, bet ir patys gamino skanumynus.

Ketvirtąją dieną Tarptautinės savaitės svečiams buvo suorganizuota išvyką į Naisius ir Kryžių kalną. Naisiuose vyko du edukaciniai užsiėmimai: indų lipdymas iš molio ir odinių raktų pakabukų gamyba. Svečiai taip pat  turėjo laisvo laiko pasivaikščioti po Naisius.

Paskutinė Tarptautinės savaitės diena buvo skirta individualiems susitikimams su katedrų atstovais. Susitikimų metu aptartos tolesnio bendradarbiavimo galimybės.

Tarptautinės savaitės organizatoriai džiaugiasi, kad svečiai turėjo galimybę susipažinti su Šiaulių valstybine kolegija, Šiauliais, prisilietė prie skirtingų kultūrų. Tokie renginiai neabejotinai skatina aktyvų tarptautinių ryšių kūrimą ir bendradarbiavimą tarp aukštojo mokslo institucijų.

Skatinant bendradarbiavimą tarp skirtingų kultūrų atstovų, užtikrinami kultūriniai ir akademiniai įvairių šalių studentų ir dėstytojų mainai. Tai puikus būdas plėsti žinias, patirtį ir kurti naujus ryšius!