Ši programa yra pirmasis tokio pobūdžio rizikos kapitalo fondas, skirtas technologijoms akceleruoti. Programa ypatingą dėmesį sutelkia į dvejopo naudojimo technologijas. Tokios technologijos gali būti taikomos siekiant tiek gynybos, tiek komercinių tikslų. Technologijų paskirtis daro šią iniciatyvą ypač reikšmingą ir novatorišką.

Dalyvių patirtis ir įgytos žinios

Šiaulių valstybinės kolegijos studentai Paulius Veršnickas, Faustas Ercius ir lektorius Donatas Daugirdas, dalyvaudami programoje „ScaleWolf“, turėjo galimybę plėsti technologijų srities žinias ir įgūdžius. Dalyvavimas šioje programoje ne tik pagausino profesines žinias, bet ir atvėrė naujas galimybes plėtoti projektus tiek gynybos, tiek komercinių technologijų srityse.

Programa suteikė dalyviams prieigą prie įvairių išteklių, įskaitant ekspertų konsultacijas, mokymus ir tinklaveikos renginius. Ši patirtis buvo ypač vertinga. Dalyviai galėjo tiesiogiai bendrauti su pramonės lyderiais ir potencialiais investuotojais, taip pat sužinoti apie naujausias technologijų tendencijas ir inovacijas.

Programos „ScaleWolf“ išskirtinumas

Programa „ScaleWolf“ išsiskiria dvejopo naudojimo preakceleratoriaus ir akceleratoriaus programomis. Šios programos atranda technologijas, atitinkančias NATO naujųjų ir trikdančių technologijų (EDTs) reikalavimus, ir suteikia dalyviams prieigą prie strateginių partnerių, technologijų plėtros ir finansavimo galimybių. Programa taip pat suteikia prieigą prie abiejų rinkų ir tinklų Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„ScaleWolf“ daugiausia dėmesio skiria ankstyvos stadijos (angl. pre-seed ir seed) dvejopo naudojimo startuoliams, kuriuos įkūrė novatoriški asmenys ir komandos. Fondas remia tuos, kurie yra atsidavę moksliniams tyrimams ir plėtrai, siekia spręsti sudėtingas technines problemas, turinčias didelį komercinio pritaikymo potencialą gynybos ir saugumo sektoriuose. Šie startuoliai pasižymi ambicingu siekiu sparčiai augti ir ryžtu spręsti svarbiausius sričių iššūkius.

Regiono technologijų plėtra

Programa „ScaleWolf“ yra viena iš svarbiausių technologijų akseleravimo iniciatyvų regione, skatinanti inovacijas ir kurianti naujas technologijas. Ji suteikia unikalią platformą, padedančią novatoriškiems startuoliams įsitvirtinti rinkoje ir siekti naujų aukštumų. Ši programa yra esminis žingsnis regiono technologijų plėtros link stiprinant tiek gynybos, tiek komercinių technologijų sektorius.

ŠVK atstovų dalyvavimas „ScaleWolf“ programoje yra puikus pasiekimas ne tik jiems patiems, bet ir visai Šiaulių regiono akademinei bendruomenei.

ŠVK – asmenybę auginančios patirtys!

Domina studijos Šiaulių valstybinėje kolegijoje? Susisiekime!

Stojančiuosius į ŠVK konsultuojame telefonu +370 615 97 114, el. paštu priemimas@svako.lt arba Kolegijos centriniuose rūmuose (Aušros al. 40, 211 kab., Šiauliai).